Skatteetaten.no

 
 
Post cover
Image courtesy of "dinside.no"
Klar beskjed

Som de fleste nå har fått med seg, har skatteetaten startet utsendingen av skattemeldingene for 2022 i dag tirsdag. DIREKTØR: ...


- Mange er interessert i skattemeldingen, noe vi også ser på trafikken inn til skatteetaten.no. - Alle får ikke skattemeldingen samtidig. - Du må ha skatt til gode


Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"
Er du dagpendler? Husk at reisefradraget har økt betydelig

Regjeringen har økt reisefradraget betydelig. Merk deg dette når skattemeldingen fra Skatteetaten kommer. Det kan lønne seg.


Skatteetaten har, både på nettsiden og inne i skattemeldingen, en egen veileder som hjelper deg til å finne ut hvor mye du kan kreve i fradrag for arbeidsreiser. I 2022 økte regjeringen reisefradraget betydelig. Det presiseres at reisefradraget er oppgitt i nominelle kroner. ’Dette vil gjøre at de som har lang reisevei til og fra jobb, skal få lavere skatt når de skal levere sin skattemelding i løpet av våren, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Regjeringen har nemlig økt reisefradraget for 2022 betydelig. Så dette må du selv passe på å fylle ut hvis det er aktuelt for deg, slik at du nyter godt av det økte fradraget når skatteoppgjøret kommer senere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Glåmdalen"
Stor pågang: – Du får beskjed

Tirsdag ble de første skattemeldingene sendt ut til norske skattytere. Frem til påske kommer Skatteetaten til å sende ut litt over fem millioner skattemeldinger ...


Likevel endrer også svindlerne taktikk, og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten. Derfor må du sjekke at opplysningene i skattemeldingen er riktige og eventuelt gjøre endringer før du leverer, oppfordrer Schanke Funnemark. Det kan være feil opplysninger i skattemeldingen og det kan være opplysninger om din økonomi som du selv må føre inn. – Mange er interessert i skattemeldingen, noe vi også ser på trafikken inn til skatteetaten.no. Du får beskjed fra oss når din skattemelding er klar, og trenger ikke logge deg inn på skatteetaten.no før du får beskjed, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding. Ikke la deg lure, dette er svindel, sier Fossen.
show more
Post cover
Image courtesy of "bomlo-nytt.no"
(+) I dag får dei første skattemeldinga si

Får du igjen på skatten, eller går du på ein gedigen skattesmell? I dag er du kanskje ein av dei som får vita det.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
2,9 millioner får igjen penger - er du én av dem?

De foreløpige tallene viser at 2,9 millioner personer ligger an til å få skatt til gode. Til sammen skal disse dele på 44,7 milliarder kroner. I gjennomsnitt ...


Og om man må betale restskatt, så må man betale renter på skatten om man ikke betaler den før 31. – Hvis man ikke gjør det før fristen, så regner Skatteetaten med at alle opplysningene stemmer. – Det kan forekomme feil, og da vil det være surt å betale for mye i skatt. Det kan man tape penger på, dersom opplysningene ikke stemmer. Det er særlig lurt å sjekke at alle opplysningene som står oppført, faktisk stemmer. – Jeg vil ikke anbefale noen å klappe i hendene og si seg fornøyd om man ser at man får igjen på skatten. I fjor fikk du fradrag hvis avstanden mellom hjem og jobben var mer enn 65 kilometer tur-retur, i år er det 37 kilometer tur-retur, sier Sandmæl. Alle skattebetalere har et ansvar for å påse at alle tallene stemmer. Og oppdager du i år at det er fradrag du har gått glipp av i årevis, kan du gå tilbake de tre siste inntektsårene og endre, forklarer hun. Hun legger til at det er fornuftig å gå gjennom skattemeldingen sammen med den andre foresatte. Men det er ikke utgiftene eller transportmiddelet som betyr noe, det er avstanden mellom jobb og hjem og antall reisedager. – Mange tror dessverre at skattemeldingen er ferdig utfylt, men det stemmer ikke.
show more
Post cover
Image courtesy of "Halden Arbeiderblad"
I dag får de første skattemeldingen sin – du får beskjed når din er tilgjengelig

Fra 14. mars og frem til og med 31. mars sender Skatteetaten ut skattemeldingen til cirka fem millioner lønnstakere, pensjonister og personlig ...


Hvis du ser at du får restskatt, kan du betale inn tilleggsforskudd (ekstra skatt) innen 31. Hvis du ikke leverer skattemeldingen før fristen, eller har restskatt, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. Hvis du får du restskatt, skal denne først betales til høsten. Dette er opplysninger som du selv må føre inn i skattemeldingen. Det kan være feil opplysninger i skattemeldingen og det kan være opplysninger om din økonomi som du selv må føre inn. Hvis du for eksempel har rett til reisefradrag, må du selv føre det inn. Hvis du er gift, må også ektefellen din levere før fristen og ha penger til gode. Når du har sjekket, eventuelt endret og levert skattemeldingen, må Skatteetaten behandle den og lage et skatteoppgjør. Du har selv ansvar for at opplysningene stemmer, og du må selv fylle inn opplysninger som ikke står i den nesten ferdige skattemeldingen din. Hvis du leverer skattemeldingen før fristen 30. Selv om opplysninger som inntekt, formue, bolig, og gjeld er forhåndsutfylt for deg, må du sjekke at opplysningene er riktige. Derfor må du sjekke at opplysningene i skattemeldingen er riktige og eventuelt gjøre endringer før du leverer, sier Schanke Funnemark.
show more
Post cover
Image courtesy of "Solabladet"
3 av 5 får igjen på skatten

Fra 14. mars og frem til og med 31. mars sender Skatteetaten ut skattemeldingen til cirka fem millioner lønnstakere, pensjonister og personlig ...


Hvis du ikke leverer skattemeldingen før fristen, eller har restskatt, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. De foreløpige tallene viser at 2,9 millioner personer ligger an til å få skatt til gode. Hvis du er gift, må også ektefellen din levere før fristen og ha penger til gode. Når du har sjekket, eventuelt endret og levert skattemeldingen, må Skatteetaten behandle den og lage et skatteoppgjør. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mars og frem til og med 31.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Nå kommer skattemeldingen: – Alle bør gå inn og sjekke

I dag sender Skatteetaten ut de første skattemeldingene. Dette er tabbene folk gjør – og tipsene til å få pengene raskest.


Er du gift, må begge levere skattemeldingen for å få pengene utbetalt. Vi har inntrykk av at mange er opptatt av at skattemeldingen skal bli korrekt. Alle bør sjekke om det som står påført er riktig, sjekke om noe mangler – både inntekter og fradrag. – Vi varsler deg når ditt skatteoppgjør er klart. Har man kompliserte forhold, faller ut på kontroll eller har lagt med noe vi må gjennomgå manuelt vil behandlingen ta lengre tid, sier Lyby. Sjekke formue og gjeld – og tenke etter om noe som har påvirket privatøkonomien skjedde i fjor? Skal du få pengene tilbake hurtigst mulig, må man levere skattemeldingen elektronisk. Mottar du skattemeldingen digitalt, vil du bli varslet på e-post. Fortsatt er det rundt en halv million nordmenn som mottar skattemeldingen på papir. Dette kan for eksempel dreie seg om skattepliktig salg av bolig, utleie, investeringer i kryptovaluta eller økonomiske forhold i utlandet. Men for å få reisefradraget, må du ha en reisevei på over 19 km én vei. mars sender Skatteetaten ut skattemeldingen for 2022.
show more
Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
I dag får de første skattemeldingen sin – du får beskjed når din er tilgjengelig | Skatteetaten

Skattemeldingen er informasjonen du gir til Skatteetaten om dine økonomiske forhold i 2022 som har betydning for skatten. Selv om opplysninger som inntekt, ...


Nå er det bare noen tastetrykk mellom deg og beviset på at du oppfyller vilkårene for å gifte deg i utlandet. Hvis du ikke leverer skattemeldingen før fristen, eller har restskatt, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. Dette er opplysninger som du selv må føre inn i skattemeldingen. Hvis du ser at du får restskatt, kan du betale inn tilleggsforskudd (ekstra skatt) innen 31. Du kan ha rett på fradrag som ikke er forhåndsutfylt i skattemeldingen. Når du har sjekket, eventuelt endret og levert skattemeldingen, må Skatteetaten behandle den og lage et skatteoppgjør. Det kan være feil opplysninger i skattemeldingen og det kan være opplysninger om din økonomi som du selv må føre inn. Du har selv ansvar for at opplysningene stemmer, og du må selv fylle inn opplysninger som ikke står i den nesten ferdige skattemeldingen din. Selv om opplysninger som inntekt, formue, bolig, og gjeld er forhåndsutfylt for deg, må du sjekke at opplysningene er riktige. Skatteetaten anbefaler at du starter forberedelsene allerede nå og undersøker med din leverandør av regnskaps- eller årsoppgjørssystem om de støtter innsending av ny skattemelding. Derfor må du sjekke at opplysningene i skattemeldingen er riktige og eventuelt gjøre endringer før du leverer, sier Schanke Funnemark. Men selv om Skatteetaten har hentet inn mange opplysninger, er det fortsatt ditt ansvar å gjøre skattemeldingen helt ferdig før du leverer.
show more
Post cover
Image courtesy of "fjordingen.no"
No kjem skattemeldinga - dette bør du sjekke

Tysdag 14. mars startar Skatteetaten utsendinga av skattemeldinga, men meldinga er ikkje nødvendigvis ferdig utfylt, og kan innehalde feil og manglar.


– Vi skattebetalarar har sjølv eit ansvar for å sjekke at opplysningane i skattemeldinga er korrekte, for eksempel at all formue og alle inntekter er ført rett. For lønstakarar og pensjonistar er fristen for å levere skattemeldinga 30. For personleg næringsdrivande er fristen for innlevering 31.