The Sun

 
 
Post cover
Image courtesy of "Gamereactor Norge"
Luther: The Fallen Sun

Idris Elba er tilbake som den grizzlede London-detektiven i en Netflix-film som ikke akkurat har imponert oss.


Selv om jeg elsker Luther og setter pris på at franchisen videreføres, bekymrer denne retningen meg sterkt, mer med tanke på epilogen som ser ut til å sette Luther opp som en slags internasjonal agent for utleie. Den kaotiske sekvensen i Piccadilly Circus er det beste eksempelet på dette, med galskapen som ser ut som noe som har kommet ut av en eller annen daft parodifilm. Jeg kan ikke annet enn å lengte etter en tilbakevending til de mindre, mer personlige fortellingene som gjorde forestillingen så engasjerende, for her er alt blåst til nye ytterligheter, og i den prosessen er Luthers sjarm tapt. Serkis evne til å skildre en mentalt ustabil morder er av topp kvalitet, du får bare aldri inntrykk av at karakteren er gjennomtenkt. Og visst er det en spennende sak i filmens kjerne, men den er overveldet av denne actionstilen som ut hjertet av Luther. Showet dreier seg om Idris Elbas grizzlede London-baserte detektiv, og sentrerer rundt Luther som følger sporene og jakter på ondskapsfulle og ryggradskjølende seriemordere, alt mens han må navigere i rettigheter og urett ved å operere innenfor loven.
show more