Post cover
Image courtesy of "Sarpsborg Arbeiderblad"
BBC gjør «Assi» Halvorsens historie kjent også på fotball-øya

Sarpingen Asbjørn «Assi» Halvorsen er en av tidenes største norske fotballpersonligheter. Nå har engelske BBC fortalt historien til bakersønnen og ...


Nå har han endelig havnet på sokkel, bysten av ham står ved SFK-hytta på Kurland. Harder var imidlertid aldri i denne leiren samtidig som Asbjørnsen satt der som norsk krigsfange sammen med blant annet senere statsminister Trygve Bratteli. [ Kowalewski har tidligere besøkt Sarpsborg for å gå i «Assi»s fotspor i hjembyen hans. Yngvar Steen, SFK-veteranen som kjenner Asbjørn Halvorsens historie meget godt, er en av kildene i BBC sin sak. I HSV ble Asbjørn til «Assi», og er den dag i dag en av de aller største i den tyske storhetens stolte klubbhistorie. Som ungt balltalent i en hjemby der fotball var i ferd med å få fotfeste, var han som 18-åring lagkaptein da Sarpsborg Fotballklubb vant sitt første NM-gull etter å ha slått Brann i Stavanger i 1917.
show more