BMW i5

 
 
Post cover
Image courtesy of "Bil24.no"
Kommende BMW i5 både som Touring og M

Det er snart duket for 8. generasjon av 5-serie, og BMW har denne gang et ess i ermet ‒ en ren elbilutgave kalt BMW i5. Faktisk to ess, for det kommer også ...


Og det passer jo greit, for elbilen kan jo sees på en slags versjon 5.1 av den viktige 5-serien. Det er en særdeles godt nytt, for det finnes som kjent ikke så veldig mange helelektriske stasjonsvogner på markedet. Bilen som befinner seg mellom 3-serie og 7-serie skal også leve inn i framtiden, for BMW har på gang en ny generasjon av denne som nå nærmer seg. Og han avslørte også en BMW i5 med M i navnet. En tilsvarende sportslig modell vil også bli å finne i den nye BMW i5-familen, sier Zipse. I tilknytning til BMWs årskonferanse har styreleder i BMW AG, Oliver Zipse, løftet litt på sløret rundt 8.
show more
Post cover
Image courtesy of "Lyd & Bilde"
BMW i5 kommer også som stasjonsvogn

Den kommende batterielektriske femmeren, blir en viktig bil for BMW. Ved siden av 3-serien har 5-serien vært en av BMWs mest populære modellserier.


En tilsvarende sportslig modell vil også bli å finne i den nye BMW i5-familen, sier Zipse. Samme fabrikk som produserer 5-serien i dag, 7-serie, 8-serie og BMW iX. Over 10 millioner 5-seriemodeller har blitt produsert siden debuten i 1973.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
BMW bekrefter elektriske i5 stasjonsvogn

BMW i5 Touring bekreftes, trolig kommer modellen BMW i5 M60. Audi har allerede vist sin elektriske A6 stasjonsvogn og nå kommer BMW etter.


Post cover
Image courtesy of "elbil24.no"
Her er nye BMW i5

Og den kommer også som stasjonsvogn..., unnskyld, som i5 Touring.


Det er også verdt å merke seg hvordan BMW har solgt inn fremtiden i skissene for de nye bilene. BMW er vage i sine uttalelser, og forteller at det vil komme en i5 med bokstaven M i modellbetegnelsen. Om det blir å finne på basisutgaven er derimot usikkert, for BMW skal helt sikkert dekke hele prisrekken, fra det rimelige og oppnåelige til full pakke for de mest krevende kundene. En tilsvarende sportslig modell vil også bli å finne i den nye BMW i5-familen, fortalte styreleder Oliver Zipse, da han kunngjorde fødselen til i5. BMW forteller at også 5-serien vil få en slik M-utgave. 5-serien blir den andre personbilserien til BMW som elektrifiseres, etter 4-serien.
show more
Post cover
Image courtesy of "Norsk elbilforening"
Og snart kommer i5 og iX2

Men med unntak av iX, som kom i fjor, har de ellers vært forsiktige på ren elbilsatsning. I4, i7, iX1 og iX3 er alle biler som deler produksjonsplattform med ...


Gjør som over 120 000 andre elbilister! Den kommer både som sedan og stasjonsvogn. Andelen elektriske BMW-er som selges globalt er fremdeles svært liten. BMW har allerede sagt at de første modellene som lanseres i Neue klasse vil være en sedan i 3-seriesegmentet og en sportslig SUV. En sporty iX2 kommer også. I oktober ruller de første bilene ut, og våren 2024 får de selskap av BMWs første elektriske stasjonsvogn, BMW i5 Touring.
show more