Credit Suisse

 
 
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Credit Suisse saksøkes av amerikanske aksjonærer

Den foreslåtte gruppesøksmålet anklager Credit Suisse for å ha lurt investorer ved å unnlate å avsløre at de hadde «betydelige» kundeutstrømninger og « ...


Credit Suisse har avslått å kommentere søksmålet, som ble levert inn til en føderal domstol i New Jersey. Aksjonærene, som er ledet av Braden Turner, sa at da sannheten ble kjent og Credit Suisses største aksjeeier sa det ikke ville skyte inn mer penger i banken, flyktet investorer, noe som førte til økonomiske tap da Credit Suisses aksjekurs sank til en historisk bunn. Amerikanske aksjonærer i Credit Suisse Group leverte et søksmål mot den sveitsiske banken torsdag, der de hevder at banken har bedratt dem ved å skjule selskapets økonomiske problemer, melder
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Aksjene i storbanken Credit Suisse faller over 30 prosent

Også flere andre europeiske banker har falt kraftig i løpet av dagen. Både BNP Paribas og Société Générale svekket seg over 10 prosent. Credit Suisse har hatt ...


Credit Suisse har hatt betydelige utfordringer de siste årene, og banken tapte 84 milliarder kroner i regnskapsåret 2022. Også flere andre europeiske banker har falt kraftig i løpet av dagen. Det gikk bratt nedover for banken etter at den saudiske hovedaksjonæren på formiddagen avviste å bidra med mer finansiell støtte.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Credit Suisse får låne opptil 50 milliarder franc av Sveits' nasjonalbank

Credit Suisse sier den skal låne opptil 50 milliarder sveitserfranc av Sveits' sentralbank. Bankens aksjer raste onsdag, noe som førte til bred børsnedgang ...


Kursraset skapte ringvirkninger på børser i Europa og USA. Banken er Sveits' nest største og har hatt betydelige utfordringer de siste årene. Credit Suisse sier i en uttalelse at avgjørelsen om å låne pengene er tatt for å forebyggende styrke bankens likviditet, skriver


Post cover
Image courtesy of "E24"
Wall Street faller tungt etter kollaps i Credit Suisse-aksjen

Credit Suisse har vært utsatt i flere runder. Nå går det på at eieren ikke vil inn med ny kapital. Det virker å være episenteret i dag, sier sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum.


Samtidig er det 47,6 prosent sannsynlighet for at Fed holder renten uendret innenfor intervallet på 4,5–4,75 prosent, viser tall fra Bak bankuroen ligger det fortsatt en skyhøy amerikansk inflasjon som dempet seg til 6 prosent i februar. Feds (sentralbanken i USA) bekymring i det siste har vært at økonomien har vært for sterk. Vix-indeksen omtales gjerne som «fryktindeksen» som følge av at den måler volatiliteten i aksjemarkedene. I 2008 var det mange store som allerede hadde problemer. – Børsene faller fordi det er stor frykt for at det er noe ordentlig gærent i bank -og finansmarkedene. – Det kommer sikkert myndighetstiltak, så jeg er ikke veldig bekymret for bankkrise. Og hvem vet hva som skjer i morgen, sier kapitalforvalter Kristian Tunaal. Med Creditt Suisse-problemene i dag gjør at vi får en ny runde. – Det er ganske dramatisk. Risikoen for en fullskala bankkrise er ganske liten. Nå går det på at eieren ikke vil inn med ny kapital.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Credit Suisse kan få hjelp av sentralbanken i Sveits

Storbanken Credit Suisse oppfyller kravene til å få hjelp fra den sveitsiske sentralbanken for å unngå kollaps. Det opplyser sentralbanken. Av NTB | 15.03.2023 ...


Økonomi og næringsliv: Credit Suisse oppfyller kravene til kapital og likviditet. Kursraset har skapt ringvirkninger på børser i Europa og USA. Banken er landets nest største og har hatt betydelige utfordringer de siste årene.


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Wall Street falt – Credit Suisse stupte til et historisk lavt nivå i Sveits

Samleindeksen S&P 500, som består av 500 av de største børsnoterte selskapene i USA, falt 1,3 prosent. Nasdaq Composite, som domineres av teknologiselskaper, ...


Ifølge avisen skal Credit Suisse ha bedt om at sentralbanken forsikrer offentligheten om at den er i god stand. – Banker er limet i økonomien, og om de blir redde for å låne penger seg imellom, så er det det verste som kan skje. Den sveitsiske sentralbanken har heller ikke ønsket å kommentere saken. ECB har ikke ønsket å kommentere saken. Deutsche Bank er et annet tilfelle hvor det har dukket opp usikkerhet, sier sjefsstrateg i Danske Bank Anders Johansen. Fallet kom etter at største aksjonær, Saudi National Bank, har sagt nei til å spytte mer penger inn i den kriserammede sveitsiske storbanken.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Robert Næss om børsfall: – Credit Suisse plager markedene

Bankaksjer i Europa får juling, men nå begynner prisingen av norske banker å bli interessant. – Det er et nivå der det er fristende å kjøpe, ...


mars 2023 klokken 12.05 mars 2023 kl. Bankaksjer i Europa får juling, men nå begynner prisingen av norske banker å bli interessant.


Post cover
Image courtesy of "steigan.no - Mot Dag - A winner is a dreamer who never gives up"
Etter Silicon Valley er det nå tur for kollaps i Credit Suisse og enda et tap for Oljefondet? - steigan.no

Kollapsen til Silicon Valley Bank og Signature Bank får regjeringer og finansmarkeder til å skjelve. Ikke bare minner dette altfor mye om Lehman Brothers og ...


Og ganske riktig har fondet også en post som var notert til [2,9 milliarder kroner i Credit Suisse](https://www.nbim.no/no/beholdningene/#/2007/investments/equities/4094/Credit%20Suisse%20Group). Dette skriver [E24.](https://e24.no/boers-og-finans/i/jlwJ4w/credit-suisse-laaner-opptil-577-mrd-av-sentralbanken) [ uttalte at det ikke var aktuelt å skyte inn mer penger](https://e24.no/boers-og-finans/i/wA9Q75/kraftig-nedgang-paa-oslo-boers-frykten-er-tilbake). I tillegg kommer [1,4 milliarder i rentepapirer.](https://www.nbim.no/no/beholdningene/#/2022/investments/fixed-income/9835/Credit%20Suisse%20AG) Hva dette er verdt nå, kan man bare gjette på. Dette er det politisk enighet om i Norge. Denne «luke ut politikken» skulle bli oppnådd gjennom å nekte å låne ut kontanter til banker (ta lån og andre investeringer som sikkerhet) og ved å nekte å sette mer kontanter i omløp. Så det er bedre å «skrive ut mer penger» for å redde bankenes innskytere og obligasjonseiere og avverge finansiell smitte – banksystemet er så sammenkoblet. Det som fulgte var et allmektig krasj i aksjer og andre finansielle eiendeler og en dyp resesjon, Den store resesjonen. Credit Suisse vil [låne opp til 50 milliarder sveitserfranc](https://e24.no/boers-og-finans/i/jlwJ4w/credit-suisse-laaner-opptil-577-mrd-av-sentralbanken), tilsvarende 577 milliarder kroner, av den sveitsiske sentralbanken. Verdier vil bli justert, og driftige mennesker vil plukke opp etter mindre kompetente mennesker.» I tillegg tok han til orde for å luke ut «svake» banker som en hard, men nødvendig forutsetning for å gjenopprette banksystemet. [tapte 7,3 milliarder sveitsiske fran](https://www.theguardian.com/business/2023/feb/09/credit-suisse-bonuses-loss-jobs-restructuring)c i 2022 og er notorisk ustabil. Det minner også om forspillet til den store krisa i 1929 som innledet Den store depresjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Credit Suisse låner opptil 577 mrd. av sentralbanken

Credit Suisse vil låne opp til 50 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 577 milliarder kroner, av den sveitsiske sentralbanken. Det bekrefter banken i en ...


Markedene var allerede på tå hev etter [bankkollapsene i USA](https://e24.no/boers-og-finans/i/0QrA2g/sjefstrateg-mener-sveitsisk-bank-utloeser-tungt-boersfall-er-betydelig-usikkerhet) de siste dagene. [ falt 24 prosent](https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/3EV3GM/verste-boersdag-noensinne-for-credit-suisse) etter uttalelsen. [Bankkollapsen i USA: – Har du sett én rotte, kan du være sikker på at det er flere](https://e24.no/boers-og-finans/i/APxgJM/bankkollapsen-i-usa-har-du-sett-en-rotte-kan-du-vaere-sikker-paa-at-det-er-flere) Spørsmålet er om det er flere lik i skapene, som igjen kan forverre situasjonen. [Fallet i bankaksjer er alarmerende. Det bekrefter banken i en melding ved totiden natt til onsdag.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Wall Street faller markant fra start – Credit Suisse stuper

Gårsdagens optimistiske børsoppgang erstattes av nok en dag med pessimisme. Bankaksjer fortsetter nedturen, der Credit Suisse leder an nedgangen.


– Banker er limet i økonomien, og om de blir redde for å låne penger seg imellom, så er det det verste som kan skje. - Citigroup faller med 5,51 prosent. Den sveitsiske sentralbanken har heller ikke ønsket å kommentere saken. ECB har ikke ønsket å kommentere saken. Deutsche Bank er et annet tilfelle hvor det har dukket opp usikkerhet, sier sjefsstrateg i Danske Bank Anders Johansen. Fallet kom etter at største aksjonær, Saudi National Bank, har sagt nei til å spytte mer penger inn i den kriserammede sveitsiske storbanken.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Slik kom Credit Suisse i trøbbel

Tilliten til den sveitsiske banken har blitt stadig mer frynsete. Foreløpig er de reddet av nødlån fra sentralbanken.


Nå lette analytikerne etter andre banker i trøbbel. Da gikk den amerikanske storbanken Lehman Brothers overende og sendte verden ut i den største økonomiske nedturen siden 1930-tallet. Investorene begynte å lete etter andre banker som luktet risiko, og fant Sveits nest største bank Credit Suisse. Mange av innskyterne har tatt ut pengene sine. [stiger aksjekursen i Credit Suisse kraftig](https://www.nrk.no/urix/tror-nodlanet-til-credit-suisse-vil-gi-borsdag-i-pluss-1.16338693), etter at verdien av banken falt med over en fjerdedel i går. [sa sveitsiske myndigheter](https://www.reuters.com/world/europe/swiss-government-confiscation-russian-assets-found-unconstitutional-2023-02-15/) at konfiskasjon av russiske eiendeler i Sveits var i strid med grunnloven og rettsreglene i landet, etter at milliardbeløp ble frosset før nyttår. I USA er innskudd opp til 250.000 dollar dekket av en innskuddsgaranti. Store deler av egenkapitalen har forsvunnet, særlig de seneste to årene. Og fant det i Europa og Credit Suisse. Banken har vært involvert i rekke internasjonale skandaler som hvitvasking av narko-penger i Bulgaria, en korrupsjonssak i Mozambique og en spionskandale der en tidligere ansatt hadde hovedrollen. [utsatte publiseringen av sin årsrapport](https://www.reuters.com/business/finance/credit-suisse-delays-publication-annual-report-following-sec-call-2023-03-09/) etter at finanstilsynet i USA stilte spørsmål ved tidligere finansielle rapporter. I markedet er det frykt for at vi får en ny finanskrise slik vi hadde det i 2008.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Credit Suisse trenger hjelp

Banker har en tynn egenkapitalandel på mellom 10 til 15 prosent. Da er det ikke rom for å gjøre store feil, men det har Credit Suisse gjort.


Nå trenger de en partner. Da er det ikke rom for å gjøre store feil, men det har Credit Suisse gjort. Credit Suisse trenger hjelp


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Enorm bank-smell i Europa og USA: – Folk blir jo redde

Bankenes aksjekurser faller kraftig onsdag. Men spesialrådgiver Kjetil Staalesen beroliger: – Vi lar ikke banker gå konkurs.


Det er det verste banker veit. – Det er ikke så godt å si. Det kan jo hende at det er norske bedrifter som bruker Credit Suisse som bank. Det at folk selger nå betyr at de er redde for at den skal falle mer i morra. Men for hver selger finnes det jo en kjøper som sier at «dette tror jeg er en billig aksje». Hvis DNB faller, det er ikke sikkert det er noe galt med DNB. – Ingen stat vil si det på forhånd. Men Credit Suisse er en kjempestor bank, det er jo ikke noe å lure på, sier Staalesen til Dagsavisen. Hva enn de nå har gjort feil, er det noe de andre har gjort også, sier han. – Det ville være helt uansvarlig av meg å påstå at vi er eller ikke er det. Det er aldri gode nyheter for arbeidsfolk eller land, hvis bankene går konkurs. Vi lar ikke banker gå konkurs, men anstrenger oss veldig for å redde dem.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Credit Suisse-drama bidro til nedgang på Wall Street

Urolighetene var for alvor tilbake etter gårsdagens opptur på Wall Street, men i timene før stenging hentet de store indeksene seg noe inn igjen.


Samtidig er det 47,6 prosent sannsynlighet for at Fed holder renten uendret innenfor intervallet på 4,5–4,75 prosent, viser tall fra Bak bankuroen ligger det fortsatt en skyhøy amerikansk inflasjon som dempet seg til 6 prosent i februar. Feds (sentralbanken i USA) bekymring i det siste har vært at økonomien har vært for sterk. Vix-indeksen omtales gjerne som «fryktindeksen» som følge av at den måler volatiliteten i aksjemarkedene. I 2008 var det mange store som allerede hadde problemer. – Børsene faller fordi det er stor frykt for at det er noe ordentlig gærent i bank -og finansmarkedene. – Det kommer sikkert myndighetstiltak, så jeg er ikke veldig bekymret for bankkrise. Med Creditt Suisse-problemene i dag gjør at vi får en ny runde. – Det er ganske dramatisk. Risikoen for en fullskala bankkrise er ganske liten. «Credit Suisse tilfredsstiller kravene til kapital og likviditet som er pålagt systemviktige banker. Nå går det på at eieren ikke vil inn med ny kapital.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Credit Suisse-drama bidro til nedgang på Wall Street

Urolighetene er for alvor tilbake etter gårsdagens opptur på Wall Street –solid nedtur for en rekke storbanker.


Samtidig er det 47,6 prosent sannsynlighet for at Fed holder renten uendret innenfor intervallet på 4,5–4,75 prosent, viser tall fra Bak bankuroen ligger det fortsatt en skyhøy amerikansk inflasjon som dempet seg til 6 prosent i februar. Feds (sentralbanken i USA) bekymring i det siste har vært at økonomien har vært for sterk. Vix-indeksen omtales gjerne som «fryktindeksen» som følge av at den måler volatiliteten i aksjemarkedene. I 2008 var det mange store som allerede hadde problemer. – Børsene faller fordi det er stor frykt for at det er noe ordentlig gærent i bank -og finansmarkedene. – Det kommer sikkert myndighetstiltak, så jeg er ikke veldig bekymret for bankkrise. Med Creditt Suisse-problemene i dag gjør at vi får en ny runde. – Det er ganske dramatisk. Risikoen for en fullskala bankkrise er ganske liten. «Credit Suisse tilfredsstiller kravene til kapital og likviditet som er pålagt systemviktige banker. Nå går det på at eieren ikke vil inn med ny kapital.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Aksjene i den sveitsiske storbanken Credit Suisse har onsdag falt over 30 prosent

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse falt onsdag over 30 prosent i aksjemarkedet. Det gikk bratt nedover for banken etter at den saudiske hovedaksjonæren ...


Det gikk bratt nedover for banken etter at den saudiske hovedaksjonæren på formiddagen avviste å bidra med mer finansiell støtte. Den sveitsiske storbanken Credit Suisse falt onsdag over 30 prosent i aksjemarkedet. Aksjene i den sveitsiske storbanken Credit Suisse har onsdag falt over 30 prosent


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Credit Suisse får kriselån på 500 milliarder

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse som er truet av kollaps, sier den skal låne opptil 50 milliarder sveitserfranc av Sveits' sentralbank.


Aksjekursen på Credit Suisse raste onsdag. Banken er landets nest største. Credit Suisse får kriselån på 500 milliarder


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Wall Street falt – Credit Suisse stupte til et historisk lavt nivå i Sveits

Gårsdagens optimistiske børsoppgang erstattes av nok en dag med pessimisme. Bankaksjer fortsetter nedturen, der Credit Suisse leder an nedgangen.


Ifølge avisen skal Credit Suisse ha bedt om at sentralbanken forsikrer offentligheten om at den er i god stand. – Banker er limet i økonomien, og om de blir redde for å låne penger seg imellom, så er det det verste som kan skje. Den sveitsiske sentralbanken har heller ikke ønsket å kommentere saken. ECB har ikke ønsket å kommentere saken. Deutsche Bank er et annet tilfelle hvor det har dukket opp usikkerhet, sier sjefsstrateg i Danske Bank Anders Johansen. Fallet kom etter at største aksjonær, Saudi National Bank, har sagt nei til å spytte mer penger inn i den kriserammede sveitsiske storbanken.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Verste børsdag noensinne for Credit Suisse

Bankkollapsene i USA har skapt stor usikkerhet i markedet, og bankuroen smitter over på de europeiske børsene: Onsdag ettermiddag stuper den sveitsiske ...


Tapet i fjerde kvartal beløper seg til 15 milliarder kroner. I 2022 tapte Credit Suisse Group 80 milliarder kroner. På det verste tidligere på dagen var aksjen ned 30 prosent. - Santander ned 6,89 prosent - Nordea ned 7,69 prosent Det markerer det største fallet på én enkelt dag noensinne for bankaksjen.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Oppsving for Credit Suisse på Zürich-børsen

Markedet ga den kriserammede storbanken tommelen opp etter nødlån. – Det er faktisk en reell risiko for at banken går over ende, sier kapitalforvalter ...


– Og det er ikke vanskelig å finne svake banker i Europa. Det har fått byråkrater i Europa til å se rødt. I tillegg til kundeflukten på slutten av fjoråret har banken hatt mange restruktureringer, og det er blitt byttet både sjefer og styreledere. Han mener det var «veldig bemerkelsesverdig» å skulle redde SVB, ettersom det setter en farlig presedens for eventuelle fremtidige redningsaksjoner av usikrede innskudd. – Dilemmaet er at forsøket på å la industrien klare seg på egen hånd ser ut til å være vanskelig å få til. Det er forbausende at banksystemet igjen skal skape overskriftene etter alt man har gjort siden 2009. – Banken hadde likviditet til å håndtere dette, men det er ingen grunn til å tro at uttakene skal stanse. Det er heller ikke ordentlige nedgangstider enda, sier han og legger til: – Den sveitsiske banken har heller ikke de samme underliggende verdipapirtapene som blant annet SVB og oppfyller per i dag myndighetenes soliditets- og likviditetskrav. Rett før krisepengene fra den sveitsiske sentralbanken var på plass sa konsernsjef Ulrich Körner i et intervju gjengitt av internasjonale medier at «bankens likviditet var veldig, veldig sterk». Etter børsslutt i USA hadde Credit Suisse sikret et nødlån fra den sveitsiske sentralbanken på nesten 600 milliarder kroner for å «sikre bankens likviditet». Det er en stor prestasjon, sier kapitalforvalter og tidligere bankanalytiker Sigmund Håland.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Børsene faller – Credit Suisse stuper

Økonomi og næringsliv: Tidlig på ettermiddagen hadde den tyske Dax-indeksen gått ned 2,7 prosent, mens FTSE 100 i London var ned 2,3 prosent.


I Oslo falt hovedindeksen 2,9 prosent. Styrelederen Ammar Al Khudairy sa onsdag at han var fornøyd med Credit Suiss’ endringsplaner og at han ikke trodde den sveitsiske banken trengte mer penger. Nye problemer for den sveitsiske storbanken Credit Suisse bidrar onsdag til kraftige børsfall i Europa.


Post cover
Image courtesy of "E24"
Credit Suisse hentet seg inn på børsen i Zürich

Aksjekursen til den kriserammede storbanken Credit Suisse steg 40 prosent da handelen åpnet, ifølge Bloomberg. Utover formiddagen demper oppgangen seg, ...


Om ikke i dag, så kan det bli aktuelt for ESB på sikt å komme på banen med en lignende fasilitet som Fed, sier Sundal. Det er vanskelig å si hvilke ringvirkninger bankuroen har. Det er ikke de store utlånstapeneutlånstapenetap på utlån som ligger i bøkene og tærer på egenkapitalenegenkapitalenen restpost i regnskapet som sier hvor mye av kapitalen som tilhører eierne, finnes ved å trekke gjelden fra eiendelene. Hvis det vedvarer, vil man se seg rundt etter neste mulige bank som kan få problemer. – Da er det forståelig at sentralbanken går inn med en gang for å fjerne tvil. Dette er først og fremst en likviditetskriselikviditetskriselikviditet handler om hvor mye tilgjengelige midler det er for å betale løpende forpliktelser, både i Europa og i USA.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Oppsving for Credit Suisse på Zürich-børsen

Markedet ga den kriserammede storbanken tommelen opp etter nødlån. – Det er faktisk en reell risiko for at banken går over ende, sier kapitalforvalter ...


– Og det er ikke vanskelig å finne svake banker i Europa. Det har fått byråkrater i Europa til å se rødt. I tillegg til kundeflukten på slutten av fjoråret har banken hatt mange restruktureringer, og det er blitt byttet både sjefer og styreledere. Han mener det var «veldig bemerkelsesverdig» å skulle redde SVB, ettersom det setter en farlig presedens for eventuelle fremtidige redningsaksjoner av usikrede innskudd. – Dilemmaet er at forsøket på å la industrien klare seg på egen hånd ser ut til å være vanskelig å få til. Det er forbausende at banksystemet igjen skal skape overskriftene etter alt man har gjort siden 2009. – Banken hadde likviditet til å håndtere dette, men det er ingen grunn til å tro at uttakene skal stanse. Det er heller ikke ordentlige nedgangstider enda, sier han og legger til: – Den sveitsiske banken har heller ikke de samme underliggende verdipapirtapene som blant annet SVB og oppfyller per i dag myndighetenes soliditets- og likviditetskrav. Rett før krisepengene fra den sveitsiske sentralbanken var på plass sa konsernsjef Ulrich Körner i et intervju gjengitt av internasjonale medier at «bankens likviditet var veldig, veldig sterk». Etter børsslutt i USA hadde Credit Suisse sikret et nødlån fra den sveitsiske sentralbanken på nesten 600 milliarder kroner for å «sikre bankens likviditet». Det er en stor prestasjon, sier kapitalforvalter og tidligere bankanalytiker Sigmund Håland.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Slik kom Credit Suisse i trøbbel

Tilliten til den sveitsiske banken har blitt stadig mer frynsete. Foreløpig er de reddet av nødlån fra sentralbanken. Axel Lehmann. Storbanken Credit Suisse er ...


Nå lette analytikerne etter andre banker i trøbbel. Da gikk den amerikanske storbanken Lehman Brothers overende og sendte verden ut i den største økonomiske nedturen siden 1930-tallet. Investorene begynte å lete etter andre banker som luktet risiko, og fant Sveits nest største bank Credit Suisse. Mange av innskyterne har tatt ut pengene sine. [stiger aksjekursen i Credit Suisse kraftig](https://www.nrk.no/urix/tror-nodlanet-til-credit-suisse-vil-gi-borsdag-i-pluss-1.16338693), etter at verdien av banken falt med over en fjerdedel i går. [sa sveitsiske myndigheter](https://www.reuters.com/world/europe/swiss-government-confiscation-russian-assets-found-unconstitutional-2023-02-15/) at konfiskasjon av russiske eiendeler i Sveits var i strid med grunnloven og rettsreglene i landet, etter at milliardbeløp ble frosset før nyttår. I USA er innskudd opp til 250.000 dollar dekket av en innskuddsgaranti. Store deler av egenkapitalen har forsvunnet, særlig de seneste to årene. Og fant det i Europa og Credit Suisse. Banken har vært involvert i rekke internasjonale skandaler som hvitvasking av narko-penger i Bulgaria, en korrupsjonssak i Mozambique og en spionskandale der en tidligere ansatt hadde hovedrollen. [utsatte publiseringen av sin årsrapport](https://www.reuters.com/business/finance/credit-suisse-delays-publication-annual-report-following-sec-call-2023-03-09/) etter at finanstilsynet i USA stilte spørsmål ved tidligere finansielle rapporter. I markedet er det frykt for at vi får en ny finanskrise slik vi hadde det i 2008.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Credit Suisse ber den sveitsiske sentralbanken om støtte

Credit Suisse har appellert til den sveitsiske sentralbanken (SNB) om å uttrykke offentlig støtte etter at aksjen falt så mye som 30 prosent onsdag.


Credit Suisse har appellert til den sveitsiske sentralbanken (SNB) om å uttrykke offentlig støtte etter at aksjen falt så mye som 30 prosent onsdag. Bankens primære reguleringsmyndighet er i Sveits, men banken har også virksomhet i flere andre land over hele verden. Tidligere onsdag meldte The Wall Street Journal at tjenestepersoner i Den europeiske sentralbanken (ECB) har kontaktet långivere om deres eksponering til Credit Suisse etter aksjekursfallet.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Credit Suisse får låne opptil 50 milliarder franc av Sveits' nasjonalbank

Credit Suisse sier den skal låne opptil 50 milliarder sveitserfranc av Sveits' sentralbank. Bankens aksjer raste onsdag, noe som førte til bred børsnedgang ...


Kursraset skapte ringvirkninger på børser i Europa og USA. Banken er Sveits' nest største og har hatt betydelige utfordringer de siste årene. Credit Suisse sier i en uttalelse at avgjørelsen om å låne pengene er tatt for å forebyggende styrke bankens likviditet, skriver


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Credit Suisse får låne opptil 577 milliarder av Sveits' nasjonalbank

Credit Suisse sier den skal låne opptil 50 milliarder sveitserfranc av Sveits' sentralbank. Bankens aksjer raste onsdag, noe som førte til bred børsnedgang ...


Kursraset skapte ringvirkninger på børser i Europa og USA. Banken er Sveits' nest største og har hatt betydelige utfordringer de siste årene. Credit Suisse sier i en uttalelse at avgjørelsen om å låne pengene er tatt for å forebyggende styrke bankens likviditet, skriver


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Uvanlig gevinst og mye handel i Credit Suisse-gjeld: – Staten redder dem uansett (+)

Norselab-forvalter Ole Einar Stokstad sier krisepakken til Credit Suisse viser at statene tvinges til å ta regningen. Samtidig får gjeldsinvestorene solid ...


Post cover
Image courtesy of "borsen.no"
Krisemøte om trøbbel-bank

Regjeringen i Sveits kalles inn til et ekstraordinært møte for å diskutere den kriserammede storbanken Credit Suisse.


Markedene i verden hadde så vidt roet seg etter stengingen av Silicon Valley Bank (SVB) da aksjekursen til Credit Suisse stupte onsdag. Dagens løft på den sveitsiske børsen kommer etter et stup på 24,2 prosent onsdag. Kriselånet er et svar på den usikkerheten som er oppstått om storbankens likviditet.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Verste børsdag noensinne for Credit Suisse

Onsdag raste Credit Suisse-aksjen over 20 prosent og trakk med seg verdens børser i fallet.


Tapet i fjerde kvartal beløper seg til 15 milliarder kroner. I 2022 tapte Credit Suisse Group 80 milliarder kroner. På det verste tidligere på dagen var aksjen ned 30 prosent. - Santander ned 6,89 prosent - Nordea ned 7,69 prosent Det markerer det største fallet på én enkelt dag noensinne for bankaksjen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Verste børsdag noensinne for Credit Suisse

Bankkollapsene i USA har skapt stor usikkerhet i markedet, og bankuroen smitter over på de europeiske børsene. Onsdag falt den sveitsiske storbanken Credit ...


I 2022 tapte Credit Suisse Group 80 milliarder kroner. Tapet i fjerde kvartal beløper seg til 15 milliarder kroner. Det markerer det største fallet på én enkelt dag noensinne for bankaksjen.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Sveitsiske myndigheter i dialog med Credit Suisse

Sveitsiske myndigheter og storbanken Credit Suisse er nå i dialog for å diskutere måter å stabilisere banken, skriver Bloomberg.


direktør i Credit Suisse Ulrich Koerner uttalte tirsdag at selskapet er tålmodige, og at den finansielle situasjonen ikke gir grunn til uro. Videre skrives det at sentralbanken vil komme på banen dersom situasjonen utvikler seg. Bankens ledelse og representanter for myndighetene har snakket om ulike tiltak som kan hjelpe banken.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Wall Street faller tungt etter kollaps i Credit Suisse-aksjen

Urolighetene er for alvor tilbake etter gårsdagens opptur på Wall Street –solid nedtur for en rekke storbanker.


Samtidig er det 47,6 prosent sannsynlighet for at Fed holder renten uendret innenfor intervallet på 4,5–4,75 prosent, viser tall fra Bak bankuroen ligger det fortsatt en skyhøy amerikansk inflasjon som dempet seg til 6 prosent i februar. Feds (sentralbanken i USA) bekymring i det siste har vært at økonomien har vært for sterk. Vix-indeksen omtales gjerne som «fryktindeksen» som følge av at den måler volatiliteten i aksjemarkedene. I 2008 var det mange store som allerede hadde problemer. – Børsene faller fordi det er stor frykt for at det er noe ordentlig gærent i bank -og finansmarkedene. – Det kommer sikkert myndighetstiltak, så jeg er ikke veldig bekymret for bankkrise. – Det er store forskjeller på økonomien nå og i september 2008. Med Creditt Suisse-problemene i dag gjør at vi får en ny runde. – Det er ganske dramatisk. Risikoen for en fullskala bankkrise er ganske liten. Nå går det på at eieren ikke vil inn med ny kapital.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Sentralbanken i Sveits vil støtte Credit Suisse om nødvendig

Etter en dramatisk dag på børsene, forsikrer sentralbanken i Sveits at det ikke er direkte risiko for at bankproblemene i USA smitter til landets banker.


Markedene var allerede på tå hev etter [bankkollapsene i USA](/boers-og-finans/i/0QrA2g/sjefstrateg-mener-sveitsisk-bank-utloeser-tungt-boersfall-er-betydelig-usikkerhet) de siste dagene. Hvis man ikke har tillit til banksystemet, da er løpet kjørt, sier seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken. Spørsmålet er om det er flere lik i skapene, som igjen kan forverre situasjonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Credit Suisse får nødhjelp på nesten 600 milliarder kroner – børsuroen fortsetter

Den sveitsiske krisebanken Credit Suisse får låne inntil 575 milliarder kroner. Markedsuroen fortsetter for fullt i Asia med nervøse investorer og frykt for ...


– Det er fullt mulig at problemene i finansmarkedene, forårsaket av skrantende banker i USA og Europa, kan føre til at situasjonen kommer ute av kontroll. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Det er også færre som jobber deltid. Det er en svært vanskelig balansegang. For en uke siden lå det an til 50 basispunkter. – Credit Suisse er mye mer tilkoblet internasjonale finansmarkedet med datterselskaper utenfor Sveits, blant annet i USA.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Credit Suisse skyter opp på børsen i Zürich

Aksjekursen til den kriserammede storbanken skyter rett opp. Oppgangen kommer etter krisehjelp fra den sveitsiske sentralbanken.


Det er vanskelig å si hvilke ringvirkninger bankuroen har. Om ikke i dag, så kan det bli aktuelt for ESB på sikt å komme på banen med en lignende fasilitet som Fed, sier Sundal. - Paris-børsen opp 0,9 prosent - Frankfurt-børsen opp 0,9 prosent Det er ikke de store utlånstapeneutlånstapenetap på utlån som ligger i bøkene og tærer på egenkapitalenegenkapitalenen restpost i regnskapet som sier hvor mye av kapitalen som tilhører eierne, finnes ved å trekke gjelden fra eiendelene. Hvis det vedvarer, vil man se seg rundt etter neste mulige bank som kan få problemer.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Wall Street falt – Credit Suisse stupte til et historisk lavt nivå i Sveits

Gårsdagens optimistiske børsoppgang erstattes av nok en dag med pessimisme. Bankaksjer fortsetter nedturen, der Credit Suisse leder an nedgangen.


Ifølge avisen skal Credit Suisse ha bedt om at sentralbanken forsikrer offentligheten om at den er i god stand. – Banker er limet i økonomien, og om de blir redde for å låne penger seg imellom, så er det det verste som kan skje. Den sveitsiske sentralbanken har heller ikke ønsket å kommentere saken. ECB har ikke ønsket å kommentere saken. Deutsche Bank er et annet tilfelle hvor det har dukket opp usikkerhet, sier sjefsstrateg i Danske Bank Anders Johansen. Fallet kom etter at største aksjonær, Saudi National Bank, har sagt nei til å spytte mer penger inn i den kriserammede sveitsiske storbanken.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Tror nødlånet til Credit Suisse vil gi børsdag i pluss

Den sveitsiske storbanken får låne en halv billion kroner av sentralbanken. Oslo børs åpner med oppgang.


OPPDATERT 08.41: I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev vi at Credit suisse sank med over 30 prosent på børsen onsdag. – Jeg tror ikke vi står overfor en generell krise fordi bankene taper ikke på utlån til bedrifter og forbrukere. – Jeg tror det kommer til å åpne positivt i dag på grunn av redningsaksjonen. Men jeg tror det kommer til å være veldig usikkert i ukene som kommer. – Men dette er noe myndighetene kan håndtere. – Banker er avhengig av tillit fra eiere, innskytere og långivere.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Credit Suisse låner opptil 577 mrd. av sentralbanken

Den sveitsiske banken tar «avgjørende» grep for å styrke likviditeten etter bratt børsfall.


[Les på E24+](/boers-og-finans/i/APxgJM/bankkollapsen-i-usa-har-du-sett-en-rotte-kan-du-vaere-sikker-paa-at-det-er-flere) Markedene var allerede på tå hev etter [bankkollapsene i USA](/boers-og-finans/i/0QrA2g/sjefstrateg-mener-sveitsisk-bank-utloeser-tungt-boersfall-er-betydelig-usikkerhet) de siste dagene. Spørsmålet er om det er flere lik i skapene, som igjen kan forverre situasjonen. [ falt 24 prosent](/internasjonal-oekonomi/i/3EV3GM/verste-boersdag-noensinne-for-credit-suisse) etter uttalelsen. Tilbudet går ut til eiere av gjeldspapirer i en rekke ulike lån på totalt 2,5 milliarder dollar og 500 millioner euro. Det bekrefter banken i en melding ved totiden natt til onsdag.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Sveitsisk storbank stuper – drar med seg andre europeiske banker

Storbanken Credit Suisse stuper på børsen og tar andre europeiske banker og børsindekser med seg i dragsuget.


Gjennom helgen fikk amerikanske myndigheter på plass en løsning som skal sikre at ingen mister innskuddene sine i SVB og krypto-orienterte Signature Bank, som også ble stengt. Saudi National Bank er den største forretningsbanken i det eneveldige kongedømmet Saudi-Arabia. På et tidspunkt var nedgangen på 30 prosent, før aksjen til slutt endte dagen med et fall på 24 prosent. I London falt Barclays Bank 9,1 prosent. I Paris gikk CAC-indeksen ned 3,6 prosent. Nedgangen på DAX-indeksen i Frankfurt var på 3,3 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
JPMorgan-analytikere tror UBS kjøper opp Credit Suisse

INGEN KOMMENTAR: UBS-sjef Ralph Hamers ville onsdag ikke svare på «hypotetiske» spørsmål om Credit Suisse. Foto: Bloomberg. FinansTil kategorisiden.


[sendte Credit Suisse opp over 40 prosent ](/finans/2023/03/16/7994064/credit-suisse-hopper-40-prosent-pa-zuerich-borsen-etter-krisehjelp)i tidlig handel på Zürich-børsen torsdag, men er i 13-tiden torsdag opp «bare» 22 prosent. KBW mener på sin side at en oppdeling er mest sannsynlig. Dette skal være det mest sannsynlige av tre scenarier analytikerne med Kian Abouhossein i spissen drar frem.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Sveitsisk storbank stuper – drar med seg flere europeiske banker

Storbanken Credit Suisse stuper på børsen og tar andre europeiske banker og børsindekser med seg i dragsuget.


Gjennom helgen fikk amerikanske myndigheter på plass en løsning som skal sikre at ingen mister innskuddene sine i SVB og krypto-orienterte Signature Bank, som også ble stengt. Silicon Valley Bank (SVB) ble stengt av myndighetene i California fredag i forrige uke. Da handelen kom i gang igjen, fortsatte nedgangen.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Credit Suisse skyter opp på børsen i Zürich

Oppgangen kommer etter krisehjelp fra den sveitsiske sentralbanken. Forvalter sier det er forståelig at sentralbanken vil fjerne tvil om den kriserammede ...


Om ikke i dag, så kan det bli aktuelt for ESB på sikt å komme på banen med en lignende fasilitet som Fed, sier Sundal. Det er vanskelig å si hvilke ringvirkninger bankuroen har. Det er ikke de store utlånstapeneutlånstapenetap på utlån som ligger i bøkene og tærer på egenkapitalenegenkapitalenen restpost i regnskapet som sier hvor mye av kapitalen som tilhører eierne, finnes ved å trekke gjelden fra eiendelene. - Paris-børsen opp 0,9 prosent Hvis det vedvarer, vil man se seg rundt etter neste mulige bank som kan få problemer. - Frankfurt-børsen opp 0,9 prosent
show more