Easee

 
 
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Nkom: Salgsforbud i Norge aktuelt

Svenske Elsäkerhetsverket har nedlagt omsetningsforbud og pålagt Easee å tilbakekalle ladere som finnes hos forhandlere. De må også utbedre allerede ...


Samtidig vurderer vi hvilke konkrete tiltak som er nødvendig å gjøre i denne saken, sier Velure. Det er ikke umiddelbar fare for liv og helse ved å bruke produktene. Dette får trolig også påvirkning for salget i Norge og EU.


Post cover
Image courtesy of "Laagendalsposten"
Sverige stanser salg av Easee-ladere – avgjørelsen ankes

Det svenske Elsäkerhetsverket innfører salgsforbud for norske Easees elbilladere i Sverige. Easee har allerede varslet anke av avgjørelsen.


Det skal være solgt om lag 100.000 ladere av de omtalte modellene i Sverige. I tillegg påstår selskapet at laderne oppfyller kravet til likestrømsvern, men Elsäkerhetsverket mener dette ikke foreligger. Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tek.no"
Dette bør du vite om Easee-trøbbelet - Tek.no

Regelverket for ladebokser er nemlig det samme i Norge som i Sverige, sier Velure i Nkom. Det er altså fortsatt opp til de norske tilsynsmyndighetene hvordan de ...


Det er en risiko for at jordfeilbryteren ikke alltid slår ut når og som den skal, skriver Joel Lee Antman i Elsäkerhetsverket. Det vil i så fall la dem fortsette å selge laderne sine mens ankeprosessen pågår i rettssystemet. Ankesaken kan ta flere måneder, så i mellomtiden jobber Easee for å få en såkalt midlertidig forføyning. – Løsningen for jordfeilshåndtering følger ikke kravene som stilles, og kan derfor ikke anses å være en jordfeilbryter. Easee har anslagsvis 700.000 kunder i Europa. – Vi har pauset salget til det finnes en endelig konklusjon, særlig i Norge hvor det ennå ikke har vært gjort undersøkelser. Nkom varslet onsdag at de nå vil gå i dialog med Easee. Produktet inneholder heller ikke en verifisert DC-beskyttelse som oppfyller kravene. Dette er vern mot mer komplekse situasjoner (som Elsäkerhetsverket er bekymret for, journ.anm.). – Nei – sånn som de er konstruert, så bør de håndtere normale feil. Sistnevnte kan koste fra et par tusenlapper og oppover, og krever montering av elektriker. Vi vet at Easee er i dialog med Nkom og vi er i god dialog med Easee om utviklingen i saken, sier Gaute Haaversen-Westhassel, PR- og kommunikasjonssjef i Tibber, til VG.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Dette er beslutningen fra svenske myndigheter

Pålegger Easee å stanse salget.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Petter Nystrøm spår kraftig inntjeningshopp for Zaptec

Zaptec-kursen flyr til himmels etter salgsnekt for Easee i Sverige. Analytiker Petter Nystrøm øyner driftsresultatet til Zaptec opp 80 prosent i år.


mars 2023 klokken 10.20 mars 2023 kl. Publisert 15.


Post cover
Image courtesy of "Lyd & Bilde"
Easee-ladere pauses i Norge

Til NRK har flere norske Easee-forhandlere sagt de også midlertidig har stanset salg og montering av Easee-ladere. I stedet vil de tilby elbilladere fra ...


Haugaland Kraft, Bravida og Tibber er blant selskapene som midlertidig har stanset salg og installasjon i påvente av en avgjørelse fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Nkom. Velure understreker likevel til NRK at det ikke er noen umiddelbar fare med å bruke laderne, og at folk fortsatt kan trygt lade bilen hjemme. Det blir litt som å konsekvent kjøre 90 km/t i 80-sone. I påvente av avklaring selger de derfor flere av konkurrentens lader. Og de kommer før du aner det. I stedet vil de tilby elbilladere fra konkurrenten
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
NAF enige med svenske myndigheter: Easee-laderne holder ikke mål

Det er ikke første gangen noen stiller spørsmål ved sikkerheten på Easees ladestasjoner. Allerede i februar fjernet NAF ladestasjonen fra sitt ...


Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, skrev gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl i en pressemelding onsdag. – Easee har ikke blitt pålagt å tilbakekalle ladebokser i Sverige. – Den eneste løsningen er at Easee forbedrer elbilladerne og etablerer et jordfeilvern på laderne.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Svenske myndigheter stanser salget av Easee-ladere

Flere norske forhandlere stanser nå salg og montering av Easee-ladere etter salgsstansen i Sverige. Nå kan norske myndigheter innføre salgsstans av den ...


Vi er sterkt uenige i det som har blitt kommunisert fra svenske myndigheter nå. Og det har vi dokumentasjon som kan understreke, sier Helmikstøl til NRK. Vi har over 600.000 enheter, som vi har data på at fungerer veldig bra, sier Helmikstøl. Det finnes en risiko for at jordfeilbryteren ikke alltid løser ut når og som den skal, sier Joel Lee Antman, inspektør ved Elsäkerhetsverket. Han sier det ikke er noen automatikk i at dette går videre til andre land. – Samtidig er det ikke slik at svenskene kan fatte et vedtak som umiddelbart gjelder i Norge. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl. De må også fikse feilen på de rundt 100.000 boksene som allerede er installert i landet. Ifølge Helmikstøl har de argumentert smart og bra på det de fikk av spørsmål, men at det virker som om de ikke har blitt lyttet til i det hele tatt Det er ikke stor prisforskjell, og laderne deres er tilnærmet identiske, sier daglig leder i Kreatel Elektro, Leidulf Ims, som forhandler Easee-ladere. – Folk er usikre. – Vi merker at kundene stiller mye spørsmål om Easee-laderen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Easee kjemper videre: – Vi anser dette som en misforståelse

Easee kjemper videre. Selskapets hardware-sjef mener løsningen er trygg. Knut Arve Johnsen, ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Elkjøp pauser Easee-salg

Salgsforbud i Sverige gjør at forhandleren pauser salg av elbilladebokser. Elkjøp og flere andre satt salget av ladebokser fra Easee på pause.


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Les hele saken med abonnement Salgsforbud i Sverige gjør at forhandleren pauser salg av elbilladebokser.


Post cover
Image courtesy of "elbil24.no"
Får salgsforbud i Sverige

Men Easee anker dommen. ... (Elbil24): Den norske produsenten Easee fikk hard medfart sist måned, da svenske Elsäkerhetsverket gikk hjemmeladerne deres i sømmene.


– Vi er sterkt uenige i avgjørelsen og vil gjøre alt vi kan for å ivareta kunder, partnere og ansatte. Det er en risiko for at jordfeilbryteren ikke alltid slår ut når og som den skal, sier Joel Lee Antman, inspektør ved det svenske elverket. Elsäkerhetsverket har nå konkludert i saken, og dommen er slående: Easee får ikke lenger lov til å selge ladestasjonene sine i Sverige.
show more
Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
(+) Elbilladeren til Easee ilegges salgsforbud i Sverige

Den norske produsenten anker avgjørelsen. foto. Det svenske Elsäkerhetsverket har undersøkt ladeboksene Easee Home, Charge og Ready. Foto: Tommy Ellingsen / ...


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Tibber setter salget av elbilladeren Easee på pause

Salgsforbudet i Sverige gjelder med umiddelbar virkning. – Easee har ikke blitt pålagt å tilbakekalle ladebokser i Sverige. Vi følger situasjonen tett og ...


Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl. – Easee har ikke blitt pålagt å tilbakekalle ladebokser i Sverige.


Post cover
Image courtesy of "Tek.no"
Easee har fått salgsforbud i Sverige - Tek.no

Ingen automatisk salgsstopp i Norge, sier Nkom.


Det er en risiko for at jordfeilbryteren ikke alltid slår ut når og som den skal, skriver Joel Lee Antman i Elsäkerhetsverket. Dette er vern mot mer komplekse situasjoner (som Elsäkerhetsverket er bekymret for, journ. Gjøby er elektroingeniør, ladeekspert hos NAF og leder arbeidet med standarder for elbillading i Norge. – Nei - sånn som de er konstruert, så bør de håndtere normale feil. – Løsningen for jordfeilshåndtering følger ikke kravene som stilles, og kan derfor ikke anses å være en jordfeilbryter. I mellomtiden jobber Easee for å få en midlertidig forføyning slik at de kan fortsette å selge laderne sine mens ankeprosessen pågår.
show more
Post cover
Image courtesy of "Shifter"
NAFs ladeekspert ikke overrasket over at Easee-laderne ble stoppet

Jan Tore Gjøby mener eneste løsningen er at Easee forbedrer sine elbilladere og mener at norske myndigheter har sovet i timen.


mens Easee sier de har det i ladeboksen og det dermed ikke er nødvendig i sikringsskapet. Det er den enkle måten å løse det på. – Det er et interessant spørsmål. – Det finnes andre standarder enn de Easee har pekt på, som sier noe om dette. – Nei, Den enkleste måten å se det på, er at bryteravstanden i ladeboksen ikke er stor nok. – I den siste konklusjonen de har kommet med nå, har de egentlig ikke tatt hensyn til noen av de tingene vi har adressert.
show more
Post cover
Image courtesy of "Moss Avis"
Tibber setter salget av elbilladeren Easee på pause

Det norske strømselskapet Tibber har besluttet å sette salget av ladebokser fra Easee på pause etter at Svenske Elsäkerhetsverket har annonsert et ...


Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. – Easee har ikke blitt pålagt å tilbakekalle ladebokser i Sverige. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl.


Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Stanser ikke salget av Easee-ladere i Norge

Power har ingen planer om å stanse salget av ladestasjonene.


Se våre brukervilkår og retningslinjer for personvern her. Tross omsetningsforbud i Sverige er det så langt ingen begrensinger i omsetning eller bruk av Easees ladestasjoner i Norge.


Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Nkom: – Du kan fortsette å lade med Easee

Salgsforbud i Sverige gir ingen umiddelbare konsekvenser for salg eller bruk av Easee-ladere i Norge.


Post cover
Image courtesy of "Lyd & Bilde"
Easee-ladere pauses i Norge

Til NRK har flere norske Easee-forhandlere sagt de også midlertidig har stanset salg og montering av Easee-ladere. I stedet vil de tilby elbilladere fra ...


Haugaland Kraft, Bravida og Tibber er blant selskapene som midlertidig har stanset salg og installasjon i påvente av en avgjørelse fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Nkom. Velure understreker likevel til NRK at det ikke er noen umiddelbar fare med å bruke laderne, og at folk fortsatt kan trygt lade bilen hjemme. Det blir litt som å konsekvent kjøre 90 km/t i 80-sone. I påvente av avklaring selger de derfor flere av konkurrentens lader. Og de kommer før du aner det. I stedet vil de tilby elbilladere fra konkurrenten
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Tibber har satt alt salg av ladebokser fra Easee på pause

Det Svenske Elsäkerhetsverket har i dag annonsert et salgsforbud mot Easees ladebokser med umiddelbar virkning. Tibber har derfor satt alt salg av ...


Det Svenske Elsäkerhetsverket har i dag annonsert et salgsforbud mot Easees ladebokser med umiddelbar virkning. Tibber har derfor satt alt salg av ladebokser fra Easee på pause, skriver Tibber i en e-post til sine kunder onsdag. Tibber har satt alt salg av ladebokser fra Easee på pause


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Sverige stanser salg av Easee-ladere – kan bli salgsforbud også i Norge

Det svenske Elsäkerhetsverket innfører salgsforbud for Easees elbilladere i Sverige. Easee har varslet anke av avgjørelsen, som kan få konsekvenser i Norge.


Det skal være solgt om lag 100.000 ladere av de omtalte modellene i Sverige. I tillegg påstår selskapet at laderne oppfyller kravet til likestrømsvern, men Elsäkerhetsverket mener dette ikke foreligger. Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. De har ikke adressert de opplysningene vi har kommet med, sier CTO Kjetil Næsje. I tillegg varsler de en umiddelbar ankeprosess. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier daglig leder Jonas Helmikstøl i en pressemelding.
show more
Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
Easee betrygger forbrukere og går ut mot grunnløse påstander | Easee

Det hersker mange spekulasjoner og det er blitt trykket mange usannheter omkring sikkerheten til Easee og våre løsninger de siste dagene.


Easee er markedsleder innen elbilladere i Norge, og operer også i Storbritannia, Nederland og Tyskland. Selskapet eksporterer til hele 23 land i Europa og har en eksportrate på nærmere 80 %, med Sverige, UK, Tyskland, Nederland, Sveits og Danmark som sine største markeder. – Våre ladere er helt trygge og alle våre kunder kan lade trygt hver dag. Easees vern er som standard koblet ut, og kobles aldri inn før det er testet og funnet i orden. Våre ladere er helt trygge og alle våre kunder kan lade trygt hver dag, sier Jonas Helmikstøl, gründer og daglig leder i Easee. Dette er et tillatt alternativ for likestrømsjordfeilvern, og sikkerheten vår er grundig dokumentert.
show more
Post cover
Image courtesy of "Sarpsborg Arbeiderblad"
Sverige stanser salg av Easee-ladere – kan bli salgsforbud også i Norge

Det svenske Elsäkerhetsverket innfører salgsforbud for Easees elbilladere i Sverige. Easee har varslet anke av avgjørelsen, som kan få konsekvenser i Norge.


Det skal være solgt om lag 100.000 ladere av de omtalte modellene i Sverige. I tillegg påstår selskapet at laderne oppfyller kravet til likestrømsvern, men Elsäkerhetsverket mener dette ikke foreligger. Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. De har ikke adressert de opplysningene vi har kommet med, sier CTO Kjetil Næsje. I tillegg varsler de en umiddelbar ankeprosess. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier daglig leder Jonas Helmikstøl i en pressemelding.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Svenske tilsynsmyndigheter stanser salget av Easee-ladere

Easee satt krisestab etter svensk salgsforbud av milliardselskapets elbilladere. – Dette gjør vondt, sier Easee-gründeren.


Det er en risiko for at jordfeilbryteren ikke alltid løses ut når og som den skal, sier Joel Lee Antman i Elsäkerhetsverket. Men nå er det viktigere enn noen gang at vi fighter. Det var for en drøy måned siden at svenske myndigheter stilte en rekke spørsmål rundt Easees ladere. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Et budskap til de ansatte skulle formuleres samtidig som det skal arbeides med å informere andre lands myndigheter. Det er ingen risiko ved bruk av våre ladere. Vi er utrolig skuffet. Tirsdag kveld og gjennom hele natten skulle det jobbes med strategier for informasjon til kunder og leverandører. Men dette skal vi snu. Dagens Næringsliv har de siste ukene møtt gründerne flere ganger. De har ikke adressert de opplysningene vi har kommet med, sa Kjetil Næsje.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Konkurrenten etter Easee-forbudet: Ikke bekymret for eget produkt

Easees hovedkonkurrent, Zaptec, er helt sikker på at deres produkt oppfyller de tekniske kravene som har ført til salgsforbud for Easee i Sverige.


Post cover
Image courtesy of "Shifter"
Easee-salget stanses i Sverige

I februar fikk vekstselskapet Easee beskjed om at de kunne bli nektet å selge sine elbilladere i Sverige, fordi det svenske Elsäkerhetsverket hadde funnet ...


– Vi er sterkt uenige i avgjørelsen og vil gjøre alt vi kan for å ivareta kunder, partnere og ansatte. Avgjørelsen ankes umiddelbart, opplyser Easee i en pressemelding onsdag morgen. Salget av de norske laderne stanses i nabolandet. Easee har på få år har blitt den ledende leverandøren av elbilladere i Europa. Det betyr at, dersom den aksepteres, vil salgsforbudet foreløpig opphøre. Men Easee-gründer Jonas Helmikstøl tok det hele med ro.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Easee risikerer salgsforbud i hele Europa: - Ikke godt nok laget

Laderne kan føre til brann- og personskade, hevder svenskene, som nå nekter Easee å selge to av sine ladere. Hele Europa kan stå for tur.


Image courtesy of "mn24.no"
Sverige stanser salg av Easee-ladere – kan bli salgsforbud også i Norge

Det svenske Elsäkerhetsverket innfører salgsforbud for Easees elbilladere i Sverige. Easee har varslet anke av avgjørelsen, som kan få konsekvenser i Norge.


Det skal være solgt om lag 100.000 ladere av de omtalte modellene i Sverige. I tillegg påstår selskapet at laderne oppfyller kravet til likestrømsvern, men Elsäkerhetsverket mener dette ikke foreligger. Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. De har ikke adressert de opplysningene vi har kommet med, sier CTO Kjetil Næsje. I tillegg varsler de en umiddelbar ankeprosess. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier daglig leder Jonas Helmikstøl i en pressemelding.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Easee-gründer Jonas Helmikstøl om ladekrisen: – Det er definisjonen på urettferdighet (+)

Beslutningen om salgsstopp av Easee-ladere slo ned som en bombe i Easee tirsdag ettermiddag. En krisestab ble etablert og jobbet utover hele natten. Her er ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Dette betyr den svenske salgsnekten for norske Easee-kunder

Strømleverandøren Tibber har satt salget av elbilladerne på pause. Det svenske Elsäkerhetsverket har ilagt ladeboksene Easee Home og Easee Charge ...


Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
Tibber stopper salg av ladebokser fra Easee

Svenske tilsynsmyndigheter stanser salget av selskapets elbilladere i Sverige. I Norge setter Tibber salget av ladeboksene på pause.


– Vi har dialog med Nkom, og vi håper å få støtte fra de. Det har vi nå fått bekreftet fra anerkjente institutter i Tyskland, sier han til E24. E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram. – Vi har pauset salget til det finnes en endelig konklusjon, særlig i Norge hvor det ennå ikke har vært gjort undersøkelser. Samtidig vurderer vi hvilke konkrete tiltak som er nødvendig å gjøre i denne saken, sier han.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Easee risikerer salgsforbud i hele Europa: – Ikke godt nok laget

Laderne kan føre til brann- og personskade, hevder svenskene, som nå nekter Easee å selge to av sine ladere. Hele Europa kan stå for tur.


– Dette viser at laderen ikke er godt nok laget. Easee risikerer salgsforbud i hele Europa: – Ikke godt nok laget Hele Europa kan stå for tur.


Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Easee-rival øker produksjonen dramatisk på Tau

Easees salgsforbud i Sverige gjør at konkurrenten Zaptec blir nedringt av forhandlere. Nå økes produksjonen av ladere hos Westcontrol på Tau voldsomt.


Post cover
Image courtesy of "smp.no"
(+) Elbilladeren til Easee ilegges salgsforbud i Sverige

I februar varslet det svenske Elsäkerhetsverket at laderne Eeasee Home og Eeasee Charge har «alvorlige feil og mangler», og at den Stavanger-baserte ...