Anniken Huitfeldt

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Full krangel i NRK-studioet: – Er mitt folk mindre verdt enn ditt?

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (53) har de siste ukene fått massiv kritikk etter at hun møtte Irans utenriksminister i FNs menneskerettighetsråd ...


For du stilte meg aldri det spørsmålet; «mener du at det ikke er kvinneundertrykkende?» Og jeg har aldri svart på det. – Vet du hva, føler du at du har kommet noe sted gjennom dialog i løpet av de siste 44 årene? Til tross for det, mener hun fortsatt at det gagner Norge å stille opp på feiringen. Jeg mener det samme nå som jeg mente da, og mener du misbruker sitatet mitt på en grov måte. – Jeg sa at måten det praksisers på er galt, men jeg sa ikke at det ikke er kvinneundertrykkende. Huitfeldt har imidlertid avvist kritikken som har kommet
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Christiane Amanpour enig med Anniken Huitfeldt: – Man må kunne tygge tyggegummi og gå samtidig

I eksklusivt intervju med Debatten forteller CNN-legende Christiane Amanpour at hun er enig med Anniken Huitfeldt om at dialog med Iran er riktig.


– Hvis vi tenker at regimet blir, og hensikten er politikkendring, har vi ikke noe annet mål enn å ha samtaler med dem. Når de også har fredsnasjonen Norge i samtale, så opplever de at de får anerkjennelse og legitimitet fra Norge som fredsnasjon. – Men det finnes andre problemer hvor dialog kan fungere, som deres utenriksminister sier. – De forteller om et samfunn på vei til kollaps. Den samme utryggheten beskriver Michelle Majedi, som kom til Norge fra Iran som elleveåring. Siamak Namazi sitter fengslet i Evin i Teheran etter paragraf 508, som handler om å være amerikansk statsborger. Jeg tror du kan tygge tyggegummi og gå samtidig hvis du er voksent land, sier Amanpour i et intervju med Debatten-programleder Fredrik Solvang. – Det kan man godt diskutere. – Dialogen har ikke ført frem til noe. Anniken Huitfeldt må slutte å dulle med mullaene, sier iransk-norske Michelle Majedi til NRK. I 44 år har de drept og massakrert sitt eget folk. I mars møtte utenriksminister Anniken Huitfeldt Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.
show more