Tiril Eckhoff

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Eckhoff om veien mot karriereslutt: – Har vært krevende

Tiril Eckhoff (32) gir seg som aktiv skiskytter etter en sesong uten konkurranser. Problemene har hopet seg opp for Fossum-jenta.


– Hun sa til meg på telefon at hun skulle legge opp, og da sa jeg at det skal jeg òg. Det har vært krevende å kjenne på kroppen at den ikke ville mer, sa Eckhoff til NTB i Holmenkollen torsdag. Fossum-jenta har vært blant de beste kvinnelige skiskytterne både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet vunnet åtte OL- og 15 VM-medaljer. Hun er veldig fin å snakke med og vi bestemte oss for å gjøre det på hver vår måte, sier Eckhoff. Noen flere faktorer førte til at sesongen gikk uten en av de største stjernene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Eckhoff åpner opp om avgjørelsen om å legge opp: – Et mørkt år

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Torsdag morgen utdypet Eckhoff på et pressemøte hva som ligger bak avgjørelsen. – Det føles som en lettelse, å endelig si det ...


Hun har vært en av de store profilene i verdenscupsirkuset de siste ti årene. – Jeg har hatt korona og så har jeg fått ettervirkninger. Det har vært en tøff avgjørelse, men dæven så mange folk som støtter meg og vil meg vel. nei, det er helheten. Det har vært tøft å være på sidelinjen, sier Eckhoff. – Det har vært krevende og det å ha sykdom er ganske tøft.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Eckhoff om vegen mot karriereslutt: – Har vore krevjande

Onsdag kveld opplyste Eckhoff at ho avsluttar karrieren etter ein konkurranselaus vinter. Først fekk ho korona og utvikla seinare søvnproblem.


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Tiril Eckhoff om det vanskelige året: – Aldri vært så langt nede

Forrige sesong avsluttet Eckhoff med to verdenscupseire i Holmenkollen. Det skulle vise seg å bli hennes siste renn, for etter coronasykdom på våren i fjor slet ...


– Det er litt skummelt, så vi får se hva som dukker opp og hva jeg kommer til å jobbe med. Det er det samholdet som er helt unikt. Det er veldig deilig. Veldig stolt av det jeg har fått til og veldig fornøyd med å avslutte med stil. Det er et fantastisk lag vi er sammen. Jeg har aldri vært så langt nede som jeg har vært.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Vil få mange tilbud

– Jeg vil rangere de like høyt der oppe på samme nivå, med utallige OL og VM-gull, sier TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen. I tillegg har Denise ...


Jeg er glad på deres vegne, og vet at det kommer et annet og fint liv. Så er det jo naturlig at Herrmann-Wick ville avslutte på hjemmebane i Oberhof. Onsdag var det Tiril Eckhoff 32) sin tur til å komme med samme [nyhet.](https://www.tv2.no/sport/vintersport/tiril-eckhoff-legger-opp/15584701/) Det merket jeg selv etter og ha lagt opp, mens jeg har sett på dem fra sidelinjen. – Man må finne seg selv litt på nytt. – De har vanvittig mye erfaring og har hatt enorm suksess. – De vil bli savnet. – Bare det er en lang prosess. Det var også grunnen til at Solemdal tok samme avgjørelse for tre år siden. – De bør ikke satse på en kontorjobb. Nivået har ikke akkurat blitt forsterket når så mange personligheter gir seg, sier Bjørndalen. De må jobbe med mennesker, fordi begge to har mye omsorg i seg.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Eckhoff til TV 2: - Emosjonelt

Onsdag kveld kom nyheten om at hun legger opp som skiskytter etter å ha stått over hele sesongen etter mye sykdom og et tøft år. Hun forklarer valget om å legge ...


Det er derfor vi er blitt så glad i henne. – Det har vært trist, men samtidig litt fint i det at jeg har mer enn skiskyting. – Det å legge ned alt treningsarbeidet... Det er sterkt. – Det er en stor avgjørelse. Det var sammen med det medisinske teamet at vi kom fram til at jeg ikke fikk lov til å gå. – Det går bra med meg. – Det er fordi det å leve toppidrettslivet er ganske tøft. – Det er fordi jeg fikk korona og at jeg rett og slett ikke fungerte. Det å gjøre jobben er én ting, men det er alt det andre rundt også. – Det er den perfekte dag i Kollen med fint vær. Nå forteller hun at det går bedre.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Nådeløs beskjed i Kollen

Tiril Eckhoff (32) røper hvordan hun ga beskjeden til trenerne om at hun skulle legge opp. - Da ble det veldig stille, sier landslagstrener Sverre Huber ...


Hun har visst det hele veien. Hun har vært veldig støttende. - Det er et veldig godt spørsmål. Det er dritskummelt. Den personen hun har vært for laget, for media, for folk rundt. - Hun har betydd utrolig mye. - Det var litt emosjonelt faktisk, det var det. Hun har banet vei. Hun har ti VM-gull, samt to sølv og tre bronse. Det var tøft å høre det direkte fra henne. Det var et veldig spesielt øyeblikk. Det har vært tøft i deler av høst og vår.
show more
Post cover
Image courtesy of "Budstikka"
Eckhoff møtte pressen: – Jeg gir meg med godt humør

Fossum-løperen Tiril Eckhoff (32) gir seg som aktiv skiskytter etter en sesong uten konkurranser.


– Hun sa til meg på telefon at hun skulle legge opp, og da sa jeg at det skal jeg òg. Fossum-jenta har vært blant de beste kvinnelige skiskytterne både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet vunnet åtte OL- og 15 VM-medaljer. Faren Knut Eckhoff har vært en av ildsjelene i skiskyttermiljøet i Fossum idrettsforening. Det har vært krevende å kjenne på kroppen at den ikke ville mer, sa Eckhoff til NTB i Holmenkollen torsdag. Dette målet har tatt meg lengre enn jeg noen gang kunne drømme om.
show more
Post cover
Image courtesy of "Newsner Norsk"
Etter sjokkbeskjeden: Tiril Eckhoff deler trist helsebeskjed

Tiril Eckhoff kunne denne uken dele den triste beskjeden om at hun avslutter karrieren. Dette samme uke som venninnen Marte Olsbu Røiseland legger opp etter ...


Det har vært tøft å være på sidelinjen, forteller Eckhoff. Skiskytteren sier at hun derfor ikke har vært kapabel til å gå skirenn. – Det har vært krevende og det å ha sykdom er ganske tøft. – Jeg fikk oppleve å bli verdensmester på hjemmebane i 2016. LES MER: [avslutter karrieren.](https://no.newsner.com/nyheter/sport/skiskytterlegenden-tiril-eckhoff-avslutter-karrieren-her-er-grunnen/)
show more