Bergensbanen

2023 - 3 - 17

Post cover
Image courtesy of "Bane NOR"

Stor oppryddingsjobb etter uvær og ras på Bergensbanen - Bane NOR (Bane NOR)

Det har vært en krevende natt og morgen for passasjerer og mannskaper langs Bergensbanen etter snøras og uvær.

Vys ettermiddagsekspress fra Oslo S til Bergen i går ble stående værfast på Myrdal fram til i morges med rundt 180 passasjerer om bord. Det er også skader på kontaktledningsanlegget, men om det er mindre eller større skader får vi først oversikt over etter hvert som arbeidet skrider frem. Det har også vært flere tilfeller der ryddemannskapene har hjulpet tog med utfordringer i uværet.

Post cover
Image courtesy of "Bergensavisen"

Kanselleringer på Bergensbanen grunnet snøskredet (Bergensavisen)

Geolog er på plass i fjellet for å vurdere om det er trygt å fjerne skredmassene. Togtrafikken er stoppet på ubestemt tid.

Det er ustabilt i område. – Vi har geolog på stedet som vurderer risikoen. Vi må være hundre prosent sikker på at de som jobber der oppe ikke utsettes for risiko, forteller pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, til BA.

Bane Nor: Krevende opprydningsjobb etter ras på Bergensbanen (ABC Nyheter)

Raset natt til fredag hadde en bredde på 15 til 20 meter, gikk ved Klevavatnet mellom Hallingskeid og Myrdal. Raset traff snøoverbygget Store Kleven og deler av ...

Det er fortsatt usikkert når strekningen kan åpnes igjen for ordinær trafikk. Raset traff snøoverbygget Store Kleven og deler av overbygget er nå fylt med om lag 600 kubikkmeter snø. – Det er fortsatt usikkert når arbeidet kan starte opp, da rasstedet først må sikres av en geolog, men vi håper på å kunne starte i løpet av fredag ettermiddag, skriver Bane Nor i en

Bane Nor: Krevjande oppryddingsjobb etter ras på Bergensbanen (Møre)

Det er framleis usikkert når arbeidet kan starte opp, då rasstaden først må sikrast av ein geolog, men vi håpar på å kunne starte fredag ettermiddag, ...

Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.

Bergensbanen delvis åpnet: Passasjerer måtte overnatte på toget (TV 2)

De reisende skulle etter planen være i Bergen før midnatt torsdag, men vil ikke være fremme før fredag ettermiddag på grunn av et snøras.

– Det er såpass mye vær at det påvirker fjelloverganger mellom øst og vest. – Vi ser nå at den raskeste muligheten er å sende et annet tog på Flåmsbanen og hente passasjerene derfra. Bergensbanen mellom øst og vest er fortsatt stengt inntil videre, opplyser pressevakt Harry Korslund i TV 2. Så får det snøfaste toget stå der til banen er ryddet. – Siste beskjed er at det kommer et tog om noen få minutter som skal ta oss ned til Flåm. – Det er meldt om god stemning om bord, men det er klart det er strevsomt å sitte der i så mange timer og det forstår vi veldig godt.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Snø og slaps gir glatt føre. E18 i Asker delvis stengt i tre timer etter ... (Aftenposten)

La bilen stå og ta hjemmekontor fredag, hvis du kan, oppfordrer Statens vegvesen.

Forholdene på stedet er utfordrende, skriver politiet på Twitter. – Det er blitt saltet og brøytet i natt, men det er mye slaps på veiene. Veien er stengt mellom Håra og Nesflaten. – Vi ber de som skal ut og reise kollektivt, om å beregne ekstra god tid. Kjør hensynsfullt og varsomt, skriver de på Twitter. Det er redusert fremkommelighet på stedet. Begge bilene er hentet av bilberger og veien er åpen igjen. Selv om snøværet har rammet Sør-Norge hardest det siste døgnet, rusker det seg til på Helgeland fredag formiddag. Det er større materielle skader, men ikke alvorlig personskade. Klokken 9.52 meldte politiet i Oslo om kollisjon mellom buss og personbil i Nordalsveien i bydel Bjerke. Det skal ha vært få passasjerer i bussen, men føreren av bilen skal ha fått et lite kutt og blør litt. Begge førere er tatt med av ambulanse for sjekk.

Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"

Uvær, ulykker og mye snø (Klar Tale)

I tillegg har det gått et skred over Bergensbanen. Det er mellom Hallingskeid og Myrdal. Toget mellom Bergen og Oslo kjører ikke. Folk er ute og rydder.

I Rogaland satt en person fastklemt i bilen. Det er ikke meldt om skadde personer i bussen. Det er store skader på bilen.

Explore the last week