MS

2023 - 3 - 17

Post cover
Image courtesy of "E24"

Vedum åpen om sykdomsdrama: Har fått MS-diagnose (E24)

TRONDHEIM (VG) Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fortalte partiets landsmøte at han har fått MS.

Takk for at vi har vår egen pengepolitikk, at vi kan ta våre valg når vi skal styre våre økonomiske utfordringer, sier Vedum og legger til: Vedum sier at han har tenkt mye på hva han skal si i talen. Vedum har bedt alle statsrådene om å tale til landsmøtet uten manus på landsmøtet. Jeg mente ned, sier Vedum og ler. Men jeg er så glad i å møte folk. Når folk deler sin historie, så er det enklere å gi et enda bedre svar, sier Vedum til VG. Men nå er det aktivitet døgnet rundt, takket være god hjelp er det ingen problemer, sier han. Han sier at han har fått stort behov for velferdsstaten etter flere hendelser våren og sommeren 2020. Mange har kjent på uroen rundt økte priser, krig, de forferdelige konsekvensene av krigen som folk også kjenner på kroppen i Norge. – Når vi er som mest sårbare er vi avhengige av fellesskapet. Jeg opplevde våren 2020 at jeg var veldig sårbar. – Jeg dro hjem etter en aktiv uke og skulle se Harry Potter med døtrene mine på fredagskvelden.

Vedum-sjokk: - Jeg har MS (Dagbladet.no)

TRONDHEIM (Dagbladet): En ærlig Trygve Slagsvold Vedum sjokkerer eget landsmøte med å åpent fortelle om sitt ukjente sykdomsdrama: Sp-lederen avslører at ...

Svaret til Senterpartiet er fellesskap, enten det er alene på det mest sårbare eller som samfunn, er det fellesskapet som er svaret, fortsetter Vedum. Jeg måtte til legen og var veldig bekymret, sier han fra scenen. Jeg opplevede våren 2020 at jeg var helt hjelpeløs, men takket være fellesskapet kom jeg meg opp.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har MS (Nettavisen)

Han delte historien i en svært personlig og åpen tale til landsmøtet i Trondheim fredag. Våren 2020 fikk han et anfall hjemme og ble veldig dårlig.

Det har vært et krevende år for mange. Fordi når vi er som mest sårbare, er vi mest avhengige av fellesskapet. – Det er bedre når du treffer folk som har utfordringer og tar opp ting. Utover våren og sommeren fikk han gjentatte anfall. Jeg ble liggende på baderomsgulvet, sa han. – Han viser at det er mulig å inneha en krevende jobb selv om man får MS.

Vedum taler til Senterpartiets landsmøte (NRK)

En personlig Trygve Slagsvold Vedum (Sp) åpnet Senterpartiets landsmøte. – Jeg har fått MS, bekreftet han.

Vi har en veldig god statsminister. Det er velgerne som bestemmer, og jeg mener det var det beste for landet, svarte Vedum. De som har minst kjenner mest på disse utfordringene. – I den situasjonen Norge er i så må vi prioritere. Men så er jeg positiv av legning, så jeg valgte å ikke google det. Vi tror du har MS», fortalte Vedum. – Jeg vil ha med landsmøtet på en applaus for de som var med på det eventyret, og skapte den rikdommen og det fellesskapet vi har i dag. Rådet om å være åpen hadde han fått fra kona Cathrine Wergeland. – Den jobben de gjorde, gjør at vi har den rikdommen vi har i dag. – Jeg er veldig glad for at vi har den regjeringen vi har. – Jeg ble veldig usikker, selvfølgelig blir du det. Legen hadde dårlige nyheter, og sa: «Vi tror du er ordentlig syk.

Finansminister Vedum har fått sykdommen MS (Klar Tale)

Trygve Slagsvold Vedum leder Senterpartiet. Han er også finansminister. I 2020 fikk han diagnosen MS. Han fortalte det i en tale fredag.

– Vi vet det er mange med MS som ikke tør å være åpen om sykdommen. I 2020 fikk han diagnosen MS. Vedum fikk flere anfall i 2020. Han er også finansminister. Vi tror du har MS», fortalte Vedum, ifølge Legen hadde dårlige nyheter, og sa: «Vi tror du er ordentlig syk.

Post cover
Image courtesy of "Vårt Land"

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har fått MS (Vårt Land)

SENTERPARTIET: Vedum kom med nyheten under sin tale på Senterpartiets landsømte i Trondheim fredag morgen. MS-forbundet hyller åpenheten til ...

Men når det er gjennomført, så vil man si om fem-ti år at det her var rett, sa Sp-lederen og finansministeren om grunnrente på havbruk. Den fikk jeg hjelp av dag også – og av familien og fantastiske sykepleiere. Og det har jeg vært. Men de som får MS-diagnosen får jo vite at man kan ha en av de mest krevende oppgavene i landet vårt, og likevel ha sykdomsutfordringer. Hvert år får mellom 500 og 550 personer i Norge diagnosen. - Behandling og oppfølging av MS-pasienter må tilpasses den enkelte. Fordi når vi er som mest sårbare, er vi mest avhengige av fellesskapet. – Heldigvis har jeg en grunnleggende positiv grunntone i livet. – Jeg begynte dagen i en MR-maskin og var nervøs for resultatet. Jeg er glad i hverdagsmøter med folk. Hvis min åpenhet om dette kan gjøre det lettere for folk, så er det bra, svarer Trygve Slagsvold Vedum, og fortsetter: I perioder har jo sykdommer vært skambelagt, selv om folk kan oppleve sine bølgedaler.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Vedum åpnet opp om at han har MS (Aftenposten)

TRONDHEIM (Aftenposten): Trygve Slagsvold Vedum startet talen til Senterpartiets landsmøte med å fortelle om en dramatisk telefon fra legen.

Men det var helt riktig at man gjorde da, og det er helt riktig at vi gjør det nå. Jeg ble veldig rørt av at han valgte å fortelle om det. – Og så er jeg så heldlig at ting har vært helt stabil i to år. Vedum begrunnet det omstridte skattegrepet i talen til landsmøtet. Men jeg tror han har et behov for å være åpen om det, sier hun. Demonstrantene mener at den i realiteten tapper kysten og Distrikts-Norge for penger. Han kjente at han ble dårlig og gikk på badet. Også fordi at han da merket mer til sykdommen. Han merker ikke noe til den nå, sier hun. Da får man en mer åpen samtale, og dette er en del av min historie. Ambulansen kom, og han ble lagt inn på sykehuset. Han fortalte om en fredagskveld våren 2020.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har fått MS: – Dette vil alltid være ... (Dagsavisen)

I 2020 ble Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum diagnostisert med sykdommen MS. Omsider kan han være åpen om saken.

Jeg er glad og takknemlig for at han velger å fortelle åpent om sykdommen og den behandlingen han får. Jeg synes også det er veldig fint at han velger å være åpen om sykdommen, sier hun. - Behandling og oppfølging av MS-pasienter må tilpasses den enkelte. - Årsaken til MS er ikke kjent. Hvert år får mellom 500 og 550 personer i Norge diagnosen. Jeg vil berømme ham for å være åpen om sykdommen, sier hun til NTB. Fordi når vi er som mest sårbare, er vi mest avhengige av fellesskapet. At Vedum i sin posisjon som finansminister står åpent fram offentlig, tror jeg vil ha mye å si for mange med MS, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen. Det har vært et krevende år for mange. – Det er bedre når du treffer folk som har utfordringer og tar opp ting. Utover våren og sommeren fikk han gjentatte anfall. Jeg ble liggende på baderomsgulvet, sa han.

Vedum til landsmøtet: – Jeg har fått MS (NRK)

En personlig Trygve Slagsvold Vedum (Sp) åpnet Senterpartiets landsmøte. – Jeg har fått MS, bekreftet han.

Vi har en veldig god statsminister. Det er velgerne som bestemmer, og jeg mener det var det beste for landet, svarte Vedum. De som har minst kjenner mest på disse utfordringene. – I den situasjonen Norge er i så må vi prioritere. Men så er jeg positiv av legning, så jeg valgte å ikke google det. Vi tror du har MS», fortalte Vedum. – Jeg vil ha med landsmøtet på en applaus for de som var med på det eventyret, og skapte den rikdommen og det fellesskapet vi har i dag. Rådet om å være åpen hadde han fått fra kona Cathrine Wergeland. – Den jobben de gjorde, gjør at vi har den rikdommen vi har i dag. – Jeg er veldig glad for at vi har den regjeringen vi har. – Jeg ble veldig usikker, selvfølgelig blir du det. Legen hadde dårlige nyheter, og sa: «Vi tror du er ordentlig syk.

Vedum hylles for åpenhenten om MS-diagnosen: - Gjør inntrykk (TV 2)

Under åpningen av Senterpartiets landsmøte kom partileder Trygve Slagsvold Vedum med en sjokkerende melding: Høsten 2020 ble finansministeren diagnostisert ...

Veldig mange er redde for hva det betyr å få MS, så det at han tør og våger i sin posisjon, det er utrolig modig og veldig viktig, sier Wang Fredriksen. – Det står stor respekt av at Trygve velger å være åpen om en så alvorlig og uforutsigbar sykdom som MS er. Det er veldig trist at han har fått en alvorlig sykdom som kan ramme hvem som helst, når som helst. – Jeg håper han får så god oppfølging og behandling som mulig. Jeg vil berømme Trygve for å stå frem og være åpen om en alvorlig sykdom. – Det gjorde sterkt inntrykk på meg da jeg fikk vite at han hadde MS.

Kommentator om MS-sykdommen til Vedum: – Veldig stor bombe (Dagsavisen)

Partileder og finansminister, Trygve Slagsvold Vedum, delte sine personlige helseutfordringer fra talerstolen på landsmøtet.

[

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Vedum åpnet opp om sykdomsdrama: – Jeg har MS (Nettavisen)

Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inntok fredag talerstolen under Senterpartiets landsmøte. Der åpnet han seg opp om et personlig drama, og fortalte at ...

Det ble bedre og bedre utover våren 2021. – Da jeg var på mitt mest sårbare var det et offentlig helsevesen som undersøkte meg opp og ned. Derfor har det vært viktig for oss at spesielt de med lave inntekter får ekstra ressurser. Jeg kjente at jeg ble dårligere og dårligere mens jeg satt der. – Og den fungerte veldig bra. - Behandling og oppfølging av MS-pasienter må tilpasses den enkelte.

Vedum til landsmøtet: – Jeg har fått MS (NRK)

En personlig Trygve Slagsvold Vedum (Sp) åpnet Senterpartiets landsmøte. – Jeg har fått MS, bekreftet han.

Vi har en veldig god statsminister. Det er velgerne som bestemmer, og jeg mener det var det beste for landet, svarte Vedum. De som har minst kjenner mest på disse utfordringene. – I den situasjonen Norge er i så må vi prioritere. Men så er jeg positiv av legning, så jeg valgte å ikke google det. Vi tror du har MS», fortalte Vedum. – Jeg vil ha med landsmøtet på en applaus for de som var med på det eventyret, og skapte den rikdommen og det fellesskapet vi har i dag. Rådet om å være åpen hadde han fått fra kona Cathrine Wergeland. – Den jobben de gjorde, gjør at vi har den rikdommen vi har i dag. – Jeg er veldig glad for at vi har den regjeringen vi har. – Jeg ble veldig usikker, selvfølgelig blir du det. Legen hadde dårlige nyheter, og sa: «Vi tror du er ordentlig syk.

Hva er egentlig MS? (Lommelegen.no)

I dag åpnet Trygve Slagsvold Vedum Senterpartiets landsmøte med å fortelle at han har fått multippel sklerose. Men hva betyr det egentlig og hvor syk blir ...

[studie om dette (5)](https://helse-bergen.no/kliniske-studier/multippel-sklerose-ms-stamcelletransplantasjon-sammenlignet-med-standardbehandling-hos-pasienter-med-atakkpreget-ms) pågår for tiden ved Haukeland universitetssykehus. Gjennomsnittlig levetid for mennesker med MS er derfor 5–10 år mindre enn gjennomsnittet. Selv om MS er en utfordrende sykdom å leve med er den sjeldent dødelig, men kan medføre noen komplikasjoner som infeksjoner og svelgproblemer for noen. Behandlingen har en viss risiko for komplikasjoner og død, men har i flere studier vist en god behandlingseffekt. Hos de aller fleste vil MS forløpe som gjentatte utbrudd av sykdommen (attakker), med varighet fra dager til måneder. [Svimmelhet](https://www.lommelegen.no/%C3%B8re-nese-og-hals/svimmelhet/artikkel/arsakene-til-svimmelhet/69002721).

Post cover
Image courtesy of "Sykepleien"

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har MS – hylles for åpenhet (Sykepleien)

I 2020 ble Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum diagnostisert med sykdommen MS. Omsider kan han være åpen om saken.

Det har vært et krevende år for mange. Fordi når vi er som mest sårbare, er vi mest avhengige av fellesskapet. Det betyr nok mye for mange andre som opplever sykdom, sier hun til TV 2. – Det er bedre når du treffer folk som har utfordringer og tar opp ting. Utover våren og sommeren fikk han gjentatte anfall. Jeg ble liggende på baderomsgulvet, sa han.

Post cover
Image courtesy of "Gudbrandsdølen Dagningen"

Vedum får MS-kritikk: – Et paradoks (Gudbrandsdølen Dagningen)

MS-forbundet mener regjeringen har gitt dem dårligere rammer. (Nettavisen): Under fredagens landsmøte slo finansminister Trygve Slagsvold Vedums tale ned som ...

– Årsaken til stigmaet er at man blir så dårlig at folk ikke har turt å gå ut med det. – Det er en del av samfunnsdebatten. – Her er det heldigvis helseministeren som skal gjøre sine prioriteringer på hva man mener er det viktige, og hvordan man kan hjelpe flest mulig, lengst mulig. Men i bunn så skal det være støtte til ulike pasientorganisasjoner, sånn at de kan drive på en god måte, svarer Vedum. – Én av de tingene som gjør at Trygve ønsker å gå ut med diagnosen, er at han ser verdien av organisasjoner og fellesskap. At de kan være kritisk til noe regjeringen har gjort, er en del av diskusjonen. – Jeg vil hylle Trygve for at han bruker anledningen til å gå ut med informasjon om dette. – Det er vanskelig å si, men alle sykdommer trenger et symbol og person. Da er det et paradoks at våre bevilgninger blir skrudd igjen og at vi får dårligere rammer til å gjøre nettopp dette, konstaterer han. Dette vil bety veldig mye for mange med MS, forteller han til Nettavisen. Dette er en sykdom mange kvier seg mot å gå ut med. Det var særlig kuttet i tilskuddsordningen for nevrologiske sykdommer som fikk forbundet til å reagere.

Explore the last week