Ursula von der Leyen

2023 - 3 - 17

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Von der Leyen: – Har et klart syn på trusselen vi står overfor (Dagens Næringsliv)

Leder for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen understrekte viktigheten av å beskytte kritisk infrastruktur da hun besøkte Troll-plattformen i Nordsjøen ...

Etter initiativ fra Norge og Tyskland har Nato også opprettet en koordinerende enhet som skal avdekke svakheter i kritisk, undersjøisk infrastruktur. Norge har økt gassleveranser til Europa dette året, og det er vår ambisjon å holde dette nivået for de neste fire-fem årene, sa Støre. – EU og Nato har begge et klart syn på trusselen vi står overfor.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

NÅ: Stoltenberg og von der Leyen er på Troll-plattformen: Takker ... (VG Nå)

TROLL A-PLATTFORMEN (VG) EU-president Ursula von der Leyen takker Norge for gassleveransen i en kritisk tid for Europa etter Putins Ukraina-angrep.

Hun er nå sammen med Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre på Troll-plattformen i Nordsjøen. Vi var i en krise, men var i stand til å håndtere den, mye takket være Norge, sier EU-presidenten. Besøket har vært omkranset av strengt hemmelighold. Stoltenbergs deltakelse, og at de skulle til Troll-feltet, har imidlertid ikke vært kjent. – Putin prøvde å utpresse Europa ved å stenge 80 prosent av gasstilførselen. Denne plattformen bidrar med ti prosent av Europas gassforbruk det sier noe om dimensjonene, sier han videre.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Stoltenberg, von der Leyen og Støre besøker Troll-plattformen i ... (Aftenposten)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er fredag vert for EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Nato-sjef Jens Stoltenberg under et besøk i ...

Et totalt bortfall av russisk gass gjør EU svært avhengig av langvarig og stabile leveranser fra Nordsjøen. Torsdag kom nyheten om at EU og Nato har etablert en arbeidsgruppe som skal styrke samarbeidet om å beskytte kritisk infrastruktur. – EU og Nato har begge et klart syn på trusselen vi står overfor.

Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"

Toppmøte på Troll A-plattformen (Regjeringen.no)

Statsminister Jonas Gahr Støre, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Equinors konsernsjef Anders Opedal ...

– Takket være den store innsatsen til alle de som jobber i denne industrien, har selskapene klart å øke produksjonen av gass. Vi har styrket innsatsen for å sikre kritisk infrastruktur, i nært samarbeid med selskapene på sokkelen, politiet, Forsvaret og våre allierte. Jeg er imponert over den betydelige økningen i gassleveranser til EU, og er glad for å høre at Norge vil opprettholde disse høye nivåene, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"

Stoltenberg, von der Leyen og Støre understreket viktigheten av å ... (Aftenbladet.no)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Nato-sjef Jens Stoltenberg besøkte Troll-plattformen fredag.

Stoltenberg, von der Leyen og Støre besøker gassplattformen Troll A ... (NRK)

EU og Nato skal samarbeide for å sikre kritisk infrastruktur i Europa. I dag møttes de på Troll A i Nordsjøen.

– Så lenge krigen pågår er det en vedvarende risiko for kritiske situasjoner. Tre av skipene er fregatter fra henholdsvis Tyskland, Spania og Portugal. Det vil gjøre oss alle tryggere. – Det gjør den også sårbar. Både for våre liv, vår sikkerhet og sikkerheten til infrastrukturen. Dette er von der Leyen sitt første besøk i Norge siden 2011, og hennes aller første besøk på en gassplattform.

Post cover
Image courtesy of "Byggeindustrien"

Stoltenberg, von der Leyen og Støre understreket viktigheten av å ... (Byggeindustrien)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Nato-sjef Jens Stoltenberg besøkte Troll-plattformen fredag.

– EU og Nato har begge et klart syn på trusselen vi står overfor. Torsdag kom nyheten om at EU og Nato har etablert en arbeidsgruppe som skal styrke samarbeidet om å beskytte kritisk infrastruktur. Norge har økt gassleveranser til Europa dette året, og det er vår ambisjon å holde dette nivået for de neste fire-fem årene, sa Støre.

Explore the last week