Johannes Thingnes Bø

2023 - 3 - 18

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Johannes Thingnes Bø holdt konkurrentene unna – vant klart i ... (Dagsavisen)

Dominante Johannes Thingnes Bø tok sin 15. enkeltseier i verdenscupen denne sesongen da han vant lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

På siste skyting skjøt Thingnes Bø fullt hus igjen og kunne marsjere inn til en suveren seier. Bærum-mannen startet jaktstarten som nummer fem. 29-åringen skjøt feilfritt på liggende skyting på de to første rundene og økte dermed forspranget med over minuttet til Sturla Holm Lægreid som nærmeste konkurrent.

Thingnes Bø med frekk feiring på standplass: – Jeg blir rørt (NRK)

Johannes Thingnes Bø var så suveren at han kunne starte feiringen allerede på siste skyting. Da måtte selv kongen humre med.

Det er perfekt kombinasjon, sier Thingnes Bø. – Det var perfeksjon hele rennet. Det er en feiring en konge verdig, sier Dale. At han gjorde det i dag er skikkelig rått. – Jeg så det faktisk i sted da jeg fikk en melding i gruppa vår at det var en lagkompis som skrev «din syke jævel» eller noe slik. – Det er jo litt «cocky».

Johannes Thingnes Bø seiret i Holmenkollen Svarer Sverige (Dagbladet.no)

Johannes Thingnes Bø (29) tok nok en overlegen seier i Holmenkollen. Gesten hans på siste skyting fikk den svenske legenden Björn Ferry til å reagere.

- Det er en perfekt reaksjon. Det feiret han med å bukke til kongen og norsk flagg inn på stadion. - Det er et godt poeng. - Det er stort. - For en showmann han er. Jeg visste jeg kom til å bli nervøs, men det var en godt sisteskudd, forklarer Thingnes Bø etter målgang til TV 2.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Johannes Thingnes Bø skapte show i Holmenkollen: – Jeg blir rørt (Nettavisen)

Dominante Johannes Thingnes Bø (29) tok sin 15. enkeltseier i verdenscupen denne sesongen da han vant lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

Jeg visste at jeg kom til å bli litt nervøs, men det var et godt skudd på den siste og en god serie, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2. Thingnes Bø var aldri i tvil om at han kom til å vinne, og viste det tydelig. Det var en ekstrem følelse, fortsatte han. – Det var en fantastisk følelse. Det er ikke annet enn helt konge!, utbrøt TV 2s kommentator. – Det er verdens mest fortjente applaus.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Thingnes Bø lekte seg i Holmenkollen og hysjet mot publikum: – Jeg ... (VG Nå)

– Jeg blir rørt, sier showmann-kollega Petter Northug på TV 2s direktesending. Da hadde Thingnes Bø nettopp stoppet opp før siste skudd i siste serie, vendt seg ...

[Thingnes Bø](https://www.vg.no/tag/johannes-thingnes-boe) foran Kong Harald og resten av publikum i Holmenkollen. Det er artig å se at han byr litt på seg selv, utdyper Northug overfor VG. – Fallhøyden er ganske stor om man gjør det. Han gikk i mål 32 sekunder foran franske Quentin Fillon Maillet. [Holmenkollen](https://www.vg.no/sport/skiskyting/i/ab8R4d/thingnes-boe-inn-til-ledelse-i-holmenkollen), og gjorde det aldri spennende på hjemmebane. På ett øyeblikk ble Thingnes Bøs suverene sesong oppsummert tilnærmet perfekt.

Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"

Thingnes Bø lekte seg til ny Kollen-seier (ABC Nyheter)

Dominante Johannes Thingnes Bø tok sin 15. enkeltseier i verdenscupen denne sesongen da han knuste konkurrentene på lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

Mot slutten hadde han tid til å showe litt og vant med klar margin til resten av feltet. Stryningen tok med det sin sjette jaktstartseier på sju forsøk i vinterens verdenscup. På oppløpet gikk han med det norske flagget og bukket til publikum.

Kong Harald gliste av Bø-showet (TV 2)

Johannes Thingnes Bø benyttet mulighet til å showe for de fremmøtte i Holmenkollen. Det satte kong Harald pris på.

Det var stas, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2. Så viste han «hysjetegnet» til de fremmøte og smilte. Johannes Thingnes Bø benyttet mulighet til å showe for de fremmøtte i Holmenkollen.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Johannes Thingnes Bø vinner søndagens fellesstart i Holmenkollen (Nettavisen)

Johannes Thingnes Bø har levert en helt enestående sesong. Stryningen er storfavoritt også til å vinne søndagens fellestart i Holmenkollen.

Johannes Thingnes Bø var ikke med i fjorårets løp og Thingnes Bø har faktisk ikke gått verdenscuprenn i Holmenkollen siden mars 2019. Men løypene i Holmenkollen er son kjent blant de aller tøffeste i skiskyting og da kan Thingnes Bø gjerne "tillatte" seg en bom mer enn vanlig. Sist i Østersund forrige søndag, men da var som kjent Johannes Thingnes Bø ikke med. I tillegg til normaldistansen, er det nok fellesstarten konkurrentene føler at de kan slå Thingnes Bø. Thingnes Bø vant i overlegen stil. Johannes Thingnes Bø har allerede vunnet verdenscupen for menn, og alt tyder på at Julia Simon vinner verdenscupen for jentene.

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Johannes Thingnes Bø avsluttet sesongen på perfekt vis – vant ... (Eurosport)

29-åringen hadde allerede vunnet sprinten og jaktstarten i den avsluttende verdenscuphelgen i Holmenkollen. Stryningen vant med 26,2 sekunder ned til Niklas ...

En rask og feilfri serie sørget for at stryningen hadde et jerngrep om seieren. Skiskyting På første stående skyting hadde Thingnes Bø nok en gang sørget for en luke.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Thingnes Bø overlegen igjen – tredje strake seier i Holmenkollen (Dagsavisen)

29-åringen hadde allerede vunnet sprinten og jaktstarten i den avsluttende verdenscuphelgen i Holmenkollen. Stryningen vant med 26,2 sekunder ned til Niklas ...

Årsaken var tåken som lå over nasjonalanlegget, men juryen falt ned på at forholdene var gode nok. Sturla Holm Lægreid gikk inn til 5.-plass, mens Tarjei Bø avsluttet verdenscupsesongen på 7.-plass. En rask og feilfri serie sørget for at stryningen hadde et jerngrep om seieren. [ Det var veldig artig å avslutte med seier og motivasjon nok til å gå for det, sa Thingnes Bø til TV 2 etter seieren.

Overlegen: - Ikke til å tro (Dagbladet.no)

Johannes Thingnes Bø tok en enda en verdenscupseier i Kollen til tross for to strafferunder.

De skjøt imidlertid hver sin bom på første liggende skyting og mistet med det ledelsen til blant annet en norsk trio. En rask og feilfri serie sørget for at stryningen hadde et jerngrep om seieren. Nordmannen og svenske Martin Ponsiluoma fikk tidlig en luke ned til resten av konkurrentene.

- Mest overlegne vi noen gang har sett (TV 2)

Thingnes Bø fikk frem latteren til kong Harald også i dag. Se hvordan i videovinduet øverst! Johannes Thingnes Bø var igjen overlegen foran ...

Det var veldig artig å avslutte med en seier, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2. Så stort var forspranget blitt til de andre løperne. Da Thingnes Bø kom inn til siste skyting hadde han råd til to bom. Det kommer til å gå en evighet før noen tar det igjen, sier TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen. Dermed fikk han igjen muligheten til å slå av en prat med kong Harald, som igjen hadde tatt turen til Holmenkollen. Johannes Thingnes Bø kronet en vanvittig sesong med ny seier i Holmenkollen.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

– Nå har jeg møtt Kongen mer enn jeg har møtt kona mi (VG Nå)

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bøs (29) supersesong fikk en perfekt avslutning da stryningen gikk inn til sin tredje seier i Holmenkollen.

Da har han også stått over et par renn, blant annet i Östersund sist helg grunnet coronasykdom. Det har vært ubeskrivelig bra, sier Thingnes Bø til VG etter den historiske sesongen. – Se for deg det, om han skulle funnet ut av alt selv. Det er hans beste sesong i karrieren. Forrige rekord for antall individuelle seirer på én sesong var hans egen, 16 i 18/19-sesongen. Perfekte er ingen, jeg har gjort feil, jeg også, og ikke vunnet skirenn.

Bjørndalens beskjed: - Må virkelig skjerpe seg! (Dagbladet.no)

Ole Einar Bjørndalen (49) tror ikke Johannes Thingnes Bø (29) klarer å kopiere den vanvittige sesongen han har lagt bak seg. Hovedpersonen selv er enig.

- Det er jo ikke umulig. - Det er ekstremt det han har gjort. - Jeg er enig, og det er litt dumt. Det vi gjør er ikke så avansert at det ikke går an å følge oss. Det er ingen som har vært i nærheten! HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Det er helt hinsides.

Explore the last week