Kristine Stavås Skistad

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Skistad knuste Sundling i Falun: - Drømte om det

Jonna Sundling forsøkte å parkere Kristine Stavås Skistad i stigningene i sprintfinalen i verdenscupen, men Konnerud-løperen nektet å gi slipp på det ...


– Det er ekstra gøy. Det gir god motivasjon, sier Skistad. – Det var utrolig morsomt.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Stavås Skistad knuste svenskene i Falun: – Har drømt om det

Sundling fikk tidlig en luke i finalen, men Stavås Skistad hang seg på og kriget seg forbi verdensmesteren på oppløpet. Til slutt var det tre tideler som skilte ...


Først skal det gås sprint i Tallinn i Estland på tirsdag. Det er det viktigste, sier Udnes Weng til Viaplay. – Det var nervepirrende. Å vinne hjemme og i Sverige, det kan ikke bli bedre, sier Stavås Skistad. Sundling og Skistad ble nummer én og to i samme heat. Jonna er sterk, så det er sykt at jeg klarte det, sier Stavås Skistad til Viaplay på spørsmål om hvordan det er å stilne svenskene på deres egen hjemmebane.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Stavås Skistad knuste svenskene i Falun: – Har drømt om det

Kristine Stavås Skistad (24) spurtslo hjemmehåpet Jonna Sundling (28) i sprinten i Falun. Dermed tok hun sin andre strake sprintseier.


Først skal det gås sprint i Tallinn i Estland på tirsdag. Det er det viktigste, sier Udnes Weng til Viaplay. Sundling og Skistad ble nummer én og to i samme heat. Å vinne hjemme og i Sverige, det kan ikke bli bedre, sier Stavås Skistad. Sundling fikk tidlig en luke i finalen, men Stavås Skistad hang seg på og kriget seg forbi verdensmesteren på oppløpet. Jonna er sterk, så det er sykt at jeg klarte det, sier Stavås Skistad til Viaplay på spørsmål om hvordan det er å stilne svenskene på deres egen hjemmebane.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Skistad spurtslo Sundling og stilnet Falun-publikummet

Kristine Stavås Skistad avsluttet råsterkt og tok igjen Jonna Sundling på vei inn mot verdenscupseier på skøytesprinten i Falun.


Norge fikk med alle sine sju løpere videre fra prologen, men i kvartfinalene forsvant Ane Appelkvist Stenseth og verdenscupleder Tiril Udnes Weng. Halvparten av løpere i lørdagens finalefelt hadde norsk pass. Jonna er sterk, så det er sykt at jeg klarte det, sa Skistad til Viaplay om følelsen av å stilne hjemmepublikummet i Falun.
show more
Post cover
Image courtesy of "Drammens Tidende"
Stavås Skistad vant sprinten i Falun: – Deilig å vinne i Sverige

Kristine Stavås Skistad (24) stilnet hjemmepublikummet da hun spurtslo Jonna Sundling på vei til verdenscupseier på selveste Lugnet i Falun.


Det var motivasjon underveis da jeg begynte å få det tungt. Det var ikke så mye heiing på oss da de ropte oss opp, så det smakte veldig godt. Det var nesten som svenskene på Lugnet ikke helt forsto hva som skjedde. For første gang var Julie Myhre en del av en slik gruppe på verdenscupnivå. Det er en veldig hard løype, og jeg visste at det ville bli hardt. Jeg visste at om jeg var med mot slutten, så visste jeg at jeg ville være sterk.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Dagsavisen

Kristine Stavås Skistad avsluttet råsterkt og tok igjen Jonna Sundling på veien inn mot verdenscupseier på skøytesprinten i Falun.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Sverige fortviler

Tusenvis av svenske fans ble plutselig helt stille. Det er det grunn til.


[rapporten](https://www.dagbladet.no/sport/urovekkende/77459163) framstå som krisemaksimering. Endelig en kvinneklasse der svenskene var [store favoritter](https://www.dagbladet.no/sport/dum-svensk-melding/77923441) til å vinne alt på alle distanser med amerikanske Jessie Diggins og finske Kerttu Niskanen som de eneste utfordrerne. Norge derimot har sammenlagtlederen og to løpere til. Nettopp den avklaringen gir også trygghet til å gjøre de personlige unntakene som bekrefter en riktig ramme for den norske elitesporten. I VINTER har denne dels individuelle behandlingen gitt eneren Johannes Høsflot Klæbo hans desidert beste sesong. [kranglinga](https://www.dagbladet.no/sport/la-petter-vaere-seg-selv/61874896) om selve [landslagsmodellen](https://www.dagbladet.no/sport/la-petter-vaere-seg-selv/61874896). FOR norsk kvinnelangrenn er det en sensasjonell rask utvikling. Men det er ikke sant. FOR da Kristine Stavås Skistad utklasset den dobbelte verdensmesteren Jonna Sundling på oppløpet i sprintfinalen, ble det dønn stille på Lugnet. Framtida i internasjonal kvinnelangrenn virket svensk. I går var det stappfullt, blågult og lykkelig med et hjemmepublikum som ventet på lokale favorittseire før enda en trivelig lørdagskveld med Til den tida
show more