Maren Lundby

2023 - 3 - 18

Post cover
Image courtesy of "Oppland Arbeiderblad"

Maren følte hun ga svar til kritikerne: – De må se seg selv i speilet (Oppland Arbeiderblad)

Etter flere års kamp for likestilling i sporten fikk Maren Lundby endelig hoppe sitt første skiflygingshopp i Vikersund lørdag.

– Det er som å stå på en hoppskole å se en sjuåring hoppe timeteren for første gang. Så det er det råeste ja, sier hun. – Jeg åpna med å være litt spent og kjente at det var noe som skulle skje i dag og det toppa seg før den første omgangen. Det er en sak vi har jobbet for i mange år og endelig er barrieren brutt. – Det er ingen tvil om at vi må ha pionerer som står fram. Det er spennende å se på oss. – Det er et stort steg framover. Det er mer enn en jente over 200 meter. – Jeg vil jo si at dette er vårt inntog i skiflyging. I tillegg hopper vi langt og det er heller ingen skumle hopp. Så de som mener kvinner ikke bør hoppe skiflyging, de tror jeg må se seg selv i speilet litt og tenke at tiden er inne. – Det var utrolig kult.

Maren Lundby ble historisk: - Dronningen av skihopp (TV 2)

Maren Lundby (28) med klar tale etter å ha hoppet sitt første hopp i en skiflygingsbakke.

I sitt andre forsøk ble slovenske Ema Klinec historisk da hun som første kvinne hoppet over 200 meter. – Det var utrolig gøy å se. Det er en stor dag for idretten vår, sier Lundby etter sitt tredje hopp for dagen. – Det er en enorm lettelse. Vi har blitt en gjeng og det var veldig gøy. Maren Lundby (28) med klar tale etter å ha hoppet sitt første hopp i en skiflygingsbakke.

Aldri skjedd før (Dagbladet.no)

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Maren Lundby ble første norske kvinnehopper til å sette utfor i en skiflygingsbakke. Det gjorde hun på lørdagens trening i ...

- Det er helt ubeskrivelig. Og det er første gang Maren Lundby hopper skiflyging. Jeg bare trøkket på og holdt fasongen, og det funket, forteller Opseth til Dagbladet. - Det var fint på toppen, men litt annerledes enn før. Jeg var ikke veldig nervøs. To minutter seinere slo Alexandria Loutitt fra Canada til med et hopp på 222 meter.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Loutitt tok verdensrekorden fra Maren Lundby på 222 meter i ... (Dagsavisen)

Maren Lundby tok seg ned til 212,5 meter i Vikersund og hadde en liten stund verdensrekorden, før kanadiske Alexandria Loutitt slo den med ti meter i neste ...

Det åpnet veien for at Yuki Ito kan delta, og japaneren greide 182,5 meter som første hopper på lørdagens trening. Østerrikske Julia Mühlbacher, som er nummer 15, har imidlertid avstått fra å hoppe. [ Det var digg. Det har siden vært regnet som en uoffisiell verdensrekord på ski for kvinner. Klinec avsluttet også dagen med et hopp på 221 meter.

Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"

Historisk dag i Vikersund: Lundby fikk endelig hoppe skiflyging (ABC Nyheter)

Maren Lundby var først ut av de norske kvinnehopperne i skiflygingsbakken på lørdagens trening i Vikersund. Hun har jobbet hardt for å få drømmen oppfylt.

Det har siden vært regnet som en uoffisiell verdensrekord på ski for kvinner. Hoppsjef Clas Brede Bråthen er overfor NTB vært på at juryen spiller en avgjørende rolle for at søndagens historiske renn skal bli en suksess. Det åpnet veien for at Yuki Ito kan delta, og japaneren greide 182,5 meter som første hopper på lørdagens trening. Østerrikske Julia Mühlbacher, som er nummer 15, har imidlertid avstått fra å hoppe. Dere ser sikkert at jeg ikke klarer å slutte å smile, sier Opseth til NTB. Jeg var ikke nervøs, bare gira og spent.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Her blir hoppdamene historiske: – Uvirkelig dag (VG Nå)

VIKERSUND (VG) Etter en livslang kamp fikk Maren Lundby (28) og damene i verdenseliten endelig sette utfor i skiflygingsbakken i Vikersund lørdag formiddag.

– Jeg synes det bare er trist. Japanske Yuki Ito fikk æren av å åpne ballet, og gjorde det med mesterlige 182,5 meter. Det var rått, sier Lundby til VG om å få hoppe i Vikersund og legger til: Utrolig kult å hoppe i en så stor bakke, mestre det og kjenne at skiene løfter deg ut av bakken, sier Lundby til VG om sitt lengste hopp. – Det var utrolig kult, nervepirrende så klart. Men når du først har gjort det og landet, så var det utrolig artig.

Post cover
Image courtesy of "Gudbrandsdølen Dagningen"

Maren Lundby hoppet 212,5 meter: – Enhver tvil bør nå være borte (Gudbrandsdølen Dagningen)

Jentene stilnet kritikerne. Det sier hoppsjef Clas Brede Bråthen etter at Lillehammer-bosatte Maren Lundby og de andre hoppjentene imponerte i ...

Det er deilig å kjenne på at dette gikk veldig bra, at alle mestret det og at det ble hoppet langt, sier hun til NTB. – Det var godt å endelig vise dem at de tar feil. Det viser dagen i dag, sier Holeværingen-hopperen – og legger til: Det er sikkert noen som fortsatt er i tvil om jentene tåler å hoppe 245 meter, for det har de ikke gjort ennå, men jeg føler at enhver tvil nå bør være borte, sier Bråthen. – Det begynner å bli tynt nå. Det begynner å bli litt vanskelig for dem.

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Lundby satte verdensrekord – ble slått bare minutter senere (Eurosport)

Etter to hopp på 131,5 meter og 199 meter klinket Maren Lundby til med et monsterhopp på 212,5 meter i sitt tredje og siste treningshopp i monsterbakken i Modum ...

Det åpnet veien for at Yuki Ito kan delta, og japaneren greide 182,5 meter som første hopper på lørdagens trening. I hopp nummer to landet hun på 166,5 meter. – Jeg er ikke overrasket over at det ble nesten 190 meter. Det har siden vært regnet som en uoffisiell verdensrekord på ski for kvinner, før dagens treningsomganger i Vikersund. Dere ser sikkert at jeg ikke klarer å slutte å smile, sa Opseth til NTB etter sitt første hopp. Jeg var ikke nervøs, bare gira og spent.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Ny verdensrekord i Vikersund – Opseth på pallen i historisk renn (Nettavisen)

Saken oppdateres! VIKERSUND (Nettavisen): Slovenske Ema Klinec slo verdensrekorden som ble satt på lørdag, da hun svevde ned til 226 meter i Vikersund.

Hun har tatt steg hele helgen og det er veldig fortjent at hun er på pallen i dag, sier Lundby til TV 2. Langt bedre gikk det for Silje Opseth, som svevde ned til 211 meter. Det er helt fantastisk. Maren Lundby leverte best på prøvehoppet, men klarte ikke å gjenta bragden verken i den første eller andre omgangen. Tre verdensrekorder ble TV-seere og publikum vitne til etter at Ema Klinec først slo den uoffisielle verdensrekorden til Daniela Iraschko-Stolz på 200 meter fra Kulm i 2003, før vår egen Maren Lundby landet på 212,5 meter i sitt tredje hopp for dagen. På det andre hoppet svevde hun ned til 207 meter, og sikret med det andreplassen, 41 poeng bak Klinec.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Pionéren (Aftenposten)

VIKERSUND (Aftenposten): Maren Lundby hylles etter en historisk dag. Her er fortellingen om den sjenerte jenta som tok opp kampen mot urettferdigheten.

Japanske Yuki Ito brøt sammen i tårer på seierspallen. Etterpå ble Lundby hyllet av både sjefen og kulturministeren. Folk i støtteapparatene gråt nede på sletten.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Norges tre nye krav: – Har vist at vi er gode nok (VG Nå)

VIKERSUND (VG) Det norske hopplandslaget forlanger flere gjennomslag i likestillingskampen etter suksessen med historiens første skiflygingsrenn.

Jeg tror det er en følelse som ikke kan beskrives. – Det er helt magisk. Det er mange som har tatt steg i løpet av helgen og vi må få lov til å trene for å bli gode på det, sier Lundby. – Nå har vi vist at vi er gode nok for den bakken her. Det har vært en helt uvirkelig helg med masse følelser og glede. Det er et godt bevis på at vi fortjener muligheten. Jeg synes at vi må gå fort fram, for vi har ventet altfor lenge med å få disse opplevelsene, sier Bråthen. – Jeg vil si at dette er ekstremt vellykket. For endelig er vi i mål, sier Trettebergstuen til VG. Tidligere har motstanderne til at kvinner skal få hoppe langt, brukt faremomentet og manglende sikkerhet som argument. Men helt i mål er ikke kvinnehopperne enda. Det har jeg takket damene for.

Explore the last week