Silje Opseth

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Ny verdensrekord: - Uslåelig

Ema Klinec fra Slovenia satte ny verdensrekord i Vikersund og vant den historiske skiflygingskonkurransen i Vikersund foran Silje Opseth.


- Det er latterlig at kvinnene må hoppe klokka ti på morgenen, mens herrene får hoppe på kvelden. Søndagens historiske skiflygingsrenn for kvinner er resultat av en årelang kamp. Maren Lundby hoppet 186 meter, og ligger på en foreløpig femteplass. Et offisielt skiflygingsrenn for kvinner har imidlertid ikke blitt realitet før nå. Det er helt fantastisk. - Det er kjedelig såklart, sier hun til TV 2.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Ble historiske: - Banet vei for en helt ny epoke

Slovenske Ema Klinec klinket til med verdensrekord (226 meter) i førsteomgang. 223,5 meter i andreomgang sørget for en overlegen seier. Norske Silje Opseth ...


– Disse jentene har vært pionerer, de har banet veien for en helt ny epoke i hoppsporten. – Det har tatt alt for lang tid, dessverre. TV 2 har laget en dokumentar om jentenes kamp for å få drive med skiflyging. Vi får håpe utviklingen fortsetter og at det blir slutt på det tullet der, sier TV 2s ekspert Marius Huse. – Det er jo underlig og nesten latterlig å tenke på de rare argumentene som er blitt brukt. Det er helt fantastisk. – Det var skikkelig bra. De har ikke saklige argumenter, sier Bråthen. Fasit etter helgen er 90 hopp og null fall. Selv om kvinnene denne helgen har vist at det er null problem for dem å hoppe i de største bakkene, gjenstår det fortsatt en kamp for likestilling. – Har banet vei for en helt ny epoke i hoppsporten I årevis har kvinnene fått høre at det er for farlig for dem å delta i skiflygingsrenn.
show more
Post cover
Image courtesy of "Gudbrandsdølen Dagningen"
Ny verdensrekord i historisk skiflygningsrenn: – Ikke sikkert kritikken er stilnet

Ema Klinec satte ny verdensrekord og var overlegent best i tidenes første offisielle skiflygingsrenn for kvinner i Vikersund. Silje Opseth ble nummer to.


Jeg har ett bra hopp i bakken og det var det hoppet her. Det holdt til slutt til en 12.-plass. Det er ikke sikkert kritikken er stilnet, men om det er noe vits i å høre på dem og bruke tid og energi på det lenger, det kommer i hvert fall ikke jeg til å gjøre, sa Bråthen til NTB. – De har taklet det å være pionerer på en fremragende måte. – Det har vært en veldig suksessrik konkurranse og helg for jentene. I andreomgangen leverte hun nok et godt hopp og strakte seg ned til 207 meter.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Ny verdensrekord i Vikersund – Opseth på pallen i historisk renn

Saken oppdateres! VIKERSUND (Nettavisen): Slovenske Ema Klinec slo verdensrekorden som ble satt på lørdag, da hun svevde ned til 226 meter i Vikersund.


Hun har tatt steg hele helgen og det er veldig fortjent at hun er på pallen i dag, sier Lundby til TV 2. Langt bedre gikk det for Silje Opseth, som svevde ned til 211 meter. Det er helt fantastisk. Maren Lundby leverte best på prøvehoppet, men klarte ikke å gjenta bragden verken i den første eller andre omgangen. Tre verdensrekorder ble TV-seere og publikum vitne til etter at Ema Klinec først slo den uoffisielle verdensrekorden til Daniela Iraschko-Stolz på 200 meter fra Kulm i 2003, før vår egen Maren Lundby landet på 212,5 meter i sitt tredje hopp for dagen. På det andre hoppet svevde hun ned til 207 meter, og sikret med det andreplassen, 41 poeng bak Klinec.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Verdenscup og VM neste milepæl for Lundby & co. etter historisk skiflygingsrenn

Sport: Ema Klinec satte ny verdensrekord med 226 meter og var overlegent best i tidenes første offisielle skiflygingsrenn for kvinner i Vikersund søndag.


Det er ikke sikkert kritikken er het stilnet, men om det er noe vits i å høre på dem og bruke tid og energi på det lenger, det kommer i hvert fall ikke jeg til å gjøre, sier Bråthen til NTB. – De har taklet det å være pionerer på en fremragende måte. Jeg har ett bra hopp i bakken, og det var det hoppet her. – Jeg føler at det er en litt sånn «fuck you»- finger til ale kritikerne der ute. – Dette var bare et FIS-renn, og det er på en måte litt stusslig. Hvis ikke skjer det ikke noe. Verdenscup er det neste, og så håper jeg på VM i skiflyging etter hvert. Dessverre er det sånn. – Det må være en selvfølge. – I mitt hode er det selvsagt, men så vet vi hvor konservative de som sitter og bestemmer kan være. I 2026 kan det bli VM-start for Maren Lundby. Nå skal det søkes om verdenscupstatus for kvinnene i Vikersund neste sesong.
show more
Post cover
Image courtesy of "altaposten.no"
(+) – Jeg kan nesten ikke vente helt til neste sesong

Anna Odine nær ved å passere den magiske 200-meters streken i Vikersund.


Post cover
Image courtesy of "Ringerikes Blad"
Ny verdensrekord i historisk skiflygningsrenn: Opseth med topp-plassering

Ema Klinec satte ny verdensrekord og var overlegent best i tidenes første offisielle skiflygingsrenn for kvinner i Vikersund. Silje Opseth ble nummer to.


Jeg har ett bra hopp i bakken og det var det hoppet her. Det holdt til slutt til en 12.-plass. Det er ikke sikkert kritikken er stilnet, men om det er noe vits i å høre på dem og bruke tid og energi på det lenger, det kommer i hvert fall ikke jeg til å gjøre, sa Bråthen til NTB. – De har taklet det å være pionerer på en fremragende måte. – Det har vært en veldig suksessrik konkurranse og helg for jentene. I andreomgangen leverte hun nok et godt hopp og strakte seg ned til 207 meter.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Klinec med verdensrekord – Opseth på pallen i historisk renn

VIKERSUND (VG) For aller første gang konkurrerer kvinnene i verdens største bakke. Det feiret slovenske Ema Klinec (24) med tidenes lengste hopp for ...


– Jeg syns det ble et kjempebra renn med mange fine hopp. Det har vært en helt uvirkelig helg med masse følelser og glede. Silje Opseth lå på en annenplass etter den første omgangen, med et hopp på 211 meter, og leverte sterkt også i finaleomgangen.