Vikersund Raw Air

2023 - 3 - 18

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Granerud vant i Vikersund – økte forspranget i Raw Air (Eurosport)

Halvor Egner Granerud vant skiflygningskonkurransen i Vikersund. Seieren gjorde at han økte forspranget i Raw Air.

– De må være på litt mer jobb oppi tårnet når det står på og ikke bare være jævla etterpåklok. – Jeg blir jo offer for evneveik jury. Vikersund Foran lørdagens renn skilte det 22,4 poeng i Graneruds favør etter at Kraft hoppet seg kraftig innpå i kvalifiseringen. Det er lenge siden jeg har blitt så glad for en seier, sa Granerud til TV 2. – Det var fantastisk.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Granerud gjorde det «spesielle» i Vikersund: – Lenge siden jeg har ... (VG Nå)

Halvor Egner Granerud (26) holdt unna for Stefan Kraft og fløy inn til seier i Vikersund. Nå har han én hånd på sammenlagt-seieren i Raw Air med 28 poengs ...

Østerrikeren klarte dog ikke å holde seg stående på flaten, fikk en sleng på hodet ned i snøen og var tydelig preget i etterkant. Han kom seg opp og til toppen igjen, og litt senere ble det bekreftet at han klarte å stille til start. I andreomgangen fulgte han opp med 173,5 meter og så ikke tilfreds ut i bunnen av bakken. Marius Lindvik reiste hjem en tur etter torsdagens skuffelse, der han [raste mot juryen](https://www.vg.no/sport/hopp/i/XbzmOm/raste-mot-juryen-etter-exit-jaevlig-irriterende) i Lillehammer. – Jeg er bare glad for at helsen er i behold. Det var helt til Stefan Kraft satte utfor. plass etter førsteomgangen helt til Granerud skulle opp i atter en duell mot østerrikske Stefan Kraft. Likevel stilte han på start og fløy ned til imponerende 239,5 meter som nest siste hopper. Halvor Egner Granerud (26) holdt unna for Stefan Kraft og fløy inn til seier i Vikersund. Flere av de antatt beste flyverne skuffet i den andre omgangen. Granerud øker dermed forspranget til Stefan Kraft ytterligere foran søndagen som konkluderer 2023-utgaven av Raw Air. – Det er lenge siden jeg har blitt så glad etter et hopprenn.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Granerud vant i Vikersund etter Stöckls gambling: – Coaching i ... (Dagsavisen)

Halvor Egner Granerud vant i Vikersund og festet et solid grep om Raw Air-seieren sammenlagt. Etterpå hyllet han landslagssjef Alexander Stöckls genistrek.

– Det lyktes, heldigvis. Det er den eneste jeg tenker om det. Det klarte han, sier han. Det var fantastisk. Det var imponerende, smiler Granerud. – Det var iskaldt gjort.

Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"

Granerud med et kjempehopp i førsteomgangen – leder Raw Air ... (Radio Haugaland)

Sport: Granerud hoppet 235,5 meter og leder med 9,8 poeng ned til Stefan Kraft på andreplass. Østerrikeren svevde helt ned til 239,5 meter, men ble trukket ...

Til tross for fallet stilte østerrikeren i førsteomgangen. Han havnet langt bakpå og slo hjelmen kraftig i snøen etter å ha havnet på ryggen. Granerud med et kjempehopp i førsteomgangen – leder Raw Air-rennet i Vikersund

Raste igjen: - Ødelegger hele forbanna Raw Air (TV 2)

Johann André Forfang var uheldig nok en gang. Halvor Egner Granerud sørget uansett for norsk jubel i Vikersund.

Det er veldig demotiverende. Det er utrolig bittert og surt. Det er lenge siden jeg er blitt så glad etter et hopprenn, sier Granerud til TV 2 etter sin 25. Det er håpløst rett og slett. 173.5 meter gjorde at han ikke var i nærheten av å hoppe seg oppover på listene. Etter finalehoppet gikk han rett forbi pressen i mixed zone etter å ha endt på 29. plass), Sondre Ringen (28. – Det var fantastisk. Det kunne man sagt på forhånd. I finaleomgangen ble det også en beskjeden lengde på 27-åringen. – Det var en tung dag. Nordmannen ledet etter førsteomgang og med 222 meter i finalen vant han med 6.1 poeng mer enn Stefan Kraft.

Bråk: Fly forbanna (Dagbladet.no)

Johann André Forfang (27) kalte juryen for «evneveik» etter en mislykket konkurranse i Vikersund. - Jeg tror jeg må høre hvordan han har det, svarer trener ...

Det er sårende å høre. Det er ikke hyggelig å høre. - Det er hans mening. - Jeg er i midtsjiktet. Det er skuffende. Jeg er lei meg.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Superduellen mellom Granerud og Kraft fortsetter i Vikersund (Nettavisen)

Stefan Kraft viste i fredagens kvalifisering hvilken eminent skiflyger han er, og Halvor Egner Granerud må ta frem sitt aller beste for å holde unna i ...

Kraft er favoritten og står til 2.25 i odds, mens Granerud følger like bak til 3.00. Østerrikeren har en teknikk som gjør at han er i stand til å stå ut hoppene på de aller råeste lengdene. Med klart dårligst forhold av de som hoppet på slutten klinket han til med et superhopp på 239 meter. Vår mann i dag blir likevel Stefan Kraft. Han følger bakken så fint og har med seg enormt med fart på slutten av svevene, noe vi så igjen i gårsdagens kvalifisering. Dagens rekord på 253,5 meter ble satt av Stefan Kraft fra Østerrike under Raw Air i 2017. februar 2011, er det Vikersund som har eid verdensrekorden. Han setter perfekte nedslag nesten uansett hvor han lander, og vi tror han vinner og setter ytterligere press på Granerud i sammendraget av Raw Air. Dette året satte også Bjørn Wirkola ny verdensrekord da han landet på både 145 og 146 meter. I dagens renn er det helt åpent, og det er vanskelig å spå hvem som stikker av med seieren til slutt. Halvor Egner Granerud har skaffet seg en liten buffer før de to siste dagene - leder nå med 22,4 poeng på Stefan Kraft - og ut i fra fredagens kvalifisering i mammutbakken kan det virke som han trenger den. I sammendraget av Raw Air er det Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft som kjemper om tittelen, med Anze Lanisek og Dawid Kubacki halsende et godt stykke bak.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Forfang raser over behandlingen i Vikersund (Nettavisen)

VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): – Jeg blir offer for en evneveik jury i dag, sier Johann André Forfang til Nettavisen. Johann André Forfang var nok en gang ...

– De kommer bare til å si at har tabbet seg ut og at de er helt enige. Jeg føler fortsatt at hoppingen min er god nok til at jeg skulle tatt en pallplass i sammendraget i Raw Air. Jeg er ikke blind og kan se at han ikke er veldig heldig, men dette er skihopping. Hvis jeg begynner å få litt fart på sakene og lukte på plasseringer, så er jeg fortsatt ikke god nok i hans øyne, til å få de forholdene de beste fortjener. Hver utøver har samme verdi for meg – enten det er nummer én eller han med den gule ledertrøya, sier Sedlak til Nettavisen. – Frem til det begynte å skrante litt på Lillehammer, så var jeg absolutt med i sammendraget. I morgen er det en ny dag og da er det kanskje han som er den heldige, sier Sedlak til Nettavisen. Borek, som styrer lyset, han er veldig nøye på de som kjemper i sammendraget og de som kjemper om titler. – Jeg blir offer for en evneveik jury i dag, rett og slett. – Dette er hans mening. Da har jeg blitt offer for det, at jeg ligger liksom alltid topp ti eller rett utenfor topp ti. Det er utrolig surt og igjen bitter å få den der, sier en svært skuffet Forfang.

Ni menn lagde bråk på skifest: – Én mann er fraktet til akuttmottaket (Drammens Tidene)

VIKERSUND: Lørdag var det Raw Air i Vikersund, der blant annet Slovenske Ema Klinec klinket til med 203 meter og satte ny verdensrekord for kvinnehopperne.

– To menn var involvert i et slagsmål. En mann i 40-årene ble kjørt til akuttmottaket for undersøkelse, og en mann i 50-årene ble innbrakt til arresten, forteller Reite. Hele dagen var det folkefest i bakken, og flere konserter – men utover kvelden var det flere som ikke lenger klarte å oppføre seg.

Explore the last week