LPGA

2023 - 3 - 26

Image courtesy of "Eurosport"

Mektig imponert over den norske LPGA-debutanten: – Bevis på at ... (Eurosport)

Celine Borge (24) debuterer på LPGA-touren denne uken, og før søndagens avslutning er hun med i seierskampen. Discoverys ekspert er mektig imponert.

– Det er gøy at jeg har klart å komme meg dit, men jeg har lyst å spille bra og ikke bare kvalifisere meg. Hun er den første norske golferen til å delta på touren siden Suzann Pettersen la opp i 2019. 24-åringen leverte en kruttsterk tredjerunde i Drive On Championship.

Golf: Celine Borge med sterk 14.-plass i LPGA-debuten (NRK)

Celine Borge (24) fra Tønsberg klarte ikke å følge opp den sensasjonelt gode 3.-runden, men slo seg likevel inn til 14.-plass i LPGA-debuten i Arizona, ...

Celine Borge delte 14.-plassen med totalt 272 slag, og det var fem slag opp til vinneren Celine Boutier fra Frankrike. Borge var i delt ledelse etter at hun gikk den 3.-runden på 63 slag. På avslutningsrunden endte hun opp med en 71-runde, som var ett slag under banens par, og det samme som hun fikk på den første runden.

Image courtesy of "VG Nå"

Borge avsluttet LPGA-debuten på delt 14. plass (VG Nå)

Det ble en søndag på det jevne for Celine Borge (24), men LPGA-debutanten kunne likevel glede seg over en plassering i toppen i LPGA Drive on Championship.

Først kom dagens første bogey på hull åtte, før nummer kom på hull 13. Borge åpnet fint med en birdie på det tredje og syvende hullet, men så gikk hun inn i en tyngre periode. plass med 15 slag under par sammenlagt.

Celine Borge fikk brakdebut på LPGA-touren (TV 2)

På den tredje runden under LPGA Drive on Championship i Arizona gikk golfspilleren fra Tønsberg ni slag under par. Allerede i sin første LPGA-turnering ...

Det kan være at hun takler det fra første turnering, men det kan også ta tid, så vi får se, sa Dixon til TV 2. Topp 10 plassering var nok til å rykke opp til kvinnenes svar på PGA. Hun ble rangert som nummer seks på Epson-touren, utviklings-touren til LPGA.

Image courtesy of "MSN"

Norsk sensasjon på LPGA-touren – kjemper om seieren i debuten (MSN)

Celine Borge (24) debuterer på LPGA-touren og før den avsluttende runden er hun med i seierskampen!

Drømmedebut for Borge: – En fin uke og opplevelse (Norsk Golf)

Celine Borge kjempet seg til en knallsterk 14. plass i sin aller første start på LPGA-touren.

Celine Borge liker seg best når hun kan jobbe i det stille, hardt og langsiktig, uten for mye støy og virak. Forholdene var også vanskeligere, med mye vind og 14 på stimpen, opplyser treneren. Og det var interessant å se hvordan spillet mitt var i forhold til de andre LPGA-spillerne, sier Celine Borge til Norsk Golf etter den imponerende premieren. – Det var en fin uke og opplevelse. Med en avsluttende 71-runde, som inneholdt tre birdier og to bogeyer, endte Vestfold-jenta på 14. Dette var harde greener, vind og virkelighet.