2024 - 9 - 29

Det gikk unna i Berlin! – Marathonresultater som satte farten opp!

berlin marathon Berlin Marathon - Etiopia - langdistanseløp - Milkesa Mengesha - rekorder - Tigist Ketema - berlin marathon

Se hvordan løpet gikk og hvem som tok hjem seieren under Berlin Marathon 2024!

Berlin Marathon 2024 ble en festaften for både løpere og tilskuere, med et spennende konkurransebilde som fikk hjerter til å banke ekstra raskt. Den etiopiske løperen Tigist Ketema knyttet sammen klassiske teknikker og moderne trening for å sikre seg en imponerende seier i dameklassen. Hun krysset målstreken på mikrosekundene 2.16.42, en tid som plasserer henne blant de beste maratonløperne i verden. Med en fantastisk innsats klarte hun å overvinne sine rivaler i en intens konkurranse.

I herreklassen var det heller ikke noe mindre imponerende, da Milkesa Mengesha av Etiopia stakk av med seieren etter en nervepirrende spurt mot slutten av løpet. Han krysset målstreken på tiden 2.03.17, noe som plasserer ham i eliten av maratonløpere. Mengesha leverte en taktisk prestasjon, hvor han bevarte krefter til de avgjørende øyeblikkene, før han eksploderte i en uforglemmelig spurt. Publikum jublet mens han sprintet over målstreken og skrev seg inn i historien som vinner av dette prestisjefylte løpet.

Berlin Marathon er kjent for sitt flate og raske løypetrase, noe som gir løperne muligheten til å sette personlige rekorder. Dette året fikk deltakerne en ekstra dose med entusiasme, ettersom været var perfekt for langdistanseløping. Med en kombinasjon av sterke vindforhold og behagelig temperatur klarte mange løpere å sette nye personlig bestetider. Tilskuerne langs ruten skapte en elektrisk stemning med heiarop og oppmuntring, noe som alltid har vært et varemerke for Berlin Marathon.

Til slutt kan vi ikke unnlate å nevne ei morsom fakta om løpet: Berlin Marathon er ikke bare en prøvelse av styrke og utholdenhet, det er også blitt en sosial begivenhet hvor folk fra alle samfunnslag samles for å feire sportens kraft. Det er en årlig tradisjon der både amatører og elitesportsutøvere deler løpene og gledene. Visste du forresten at Berlin Marathon har blitt en av de største maratonene i verden, med mer enn 40 000 deltakere fra over 100 nasjoner? Og nå, etter denne fantastiske dagen i 2024, venter vi alle spent på hva neste års løp vil bringe!

Resultater Berlin Marathon 2024 (KONDIS)

Berlin Marathon ble vunnet av Tigist Ketema og Milkesa Mengesha, begge fra Etiopia. Tigist løp i mål på tida 2.16.42, mens Milkesa kom i mål på tida 2.03.17 ...

Image courtesy of "Steinkjer-Avisa"

(+) Begge to løp inn til ny bestenotering: – Det var heftig i startområdet (Steinkjer-Avisa)

Sist helg var de to av ca. 58.000 sprekinger som sprang Berlin Marathon.