Island

2024 - 10 - 14

Kraftig oppstyr da Island røk mot Tyrkia med bisarr straffebom!

Arda Güler - fotball - Island - Nations League - Real Madrid - Tyrkia - Åge Hareide

Hva skjedde da Island tapte for Tyrkia? En bisarr straffebom skapte oppstuss – les mer her!

I en dramatisk Nations League-kamp torsdag, opplevde det islandske landslaget under ledelse av Åge Hareide en uheldig kveld da de møtte Tyrkia. Få minutter før slutt så alt ut til å gå i Is lands favør, men en bisarr straffebom satt en effektiv stopper for moroa. Kampen endte med 4-2 til Tyrkias fordel, og fansen på tribunen fikk seg en god latter og flere nervøse rykninger når de så hva som skjedde.

Den store oppmerksomheten rundt denne kampen ble nemlig avledet av en spesiell hendelse. I det 88. minutt, med stillingen 3-2 til Tyrkia, ble ballen spilt tilbake til den islandske keeperen. Her oppstod en klønete situasjon da stjernespilleren Arda Güler, kun 19 år gammel og allerede i Real Madrid, manøvrerte seg inn og endte med å score et av turneringens mest uvanlige mål. Øyeblikket førte til hoderisting og latterliggjøring fra både kommentatorer og tilskuere, som aldri hadde sett noe lignende.

Den islandske fansen, som hadde store forhåpninger om å se laget ta poeng i denne kampen, ble rammet av en storm av følelser. Fra jubelscener til fortvilelse, og alt på grunn av en enkel feilpasning fra en spiller som virket å miste beina under seg. Det er klart at for å være på topp i internasjonal fotball, kreves både ferdighet og en god dose flaks; noe Norge kan skrive under på etter en strålende resultatrecent.

Med dette tapet ligger det nå press på Hareide og spillerne å komme tilbake i formen før de møter neste motstander. Det er ikke uvanlig for små nasjoner å oppleve slike kinks undervegs i turneringer, men det viser bare hvor krevende det kan være på det internasjonale scenen.

Visste du at Arda Güler er den yngste spilleren i historien til Real Madrid som har scoret et mål i en offisiell kamp? Han har også blitt ansett som et sjeldent talent siden han debuterte for tyrkisk landslag tidligere i år. Og for Island, kvitterer de gjerne med at det ikke er første gangen de har vært involvert i bisarre episoder; de har en historikk med både komiske og hjerteskjærende øyeblikk i internasjonal fotball!

Image courtesy of "Nettavisen"

Tyrkia slo Åge Hareides Island – bisarr straffebom skapte oppstuss (Nettavisen)

En straffebom av sjeldent merke var blant ingrediensene da Åge Hareides Island røk 4-2 mot Tyrkia i Nations League.

Image courtesy of "VG Nå"

Stjerneskuddet ødela Hareide-fest (VG Nå)

I det 88. minutt klarte han ikke å stable beina da han fikk et tilbakespill, ballen endte hos tyrkerne, og stjerneskuddet Arda Güler (19) fra Real Madrid ...

Tyrkia slo Åge Hareides Island – bisarr straffebom skapte oppstuss (Dagsavisen)

En straffebom av sjeldent merke var blant ingrediensene da Åge Hareides Island røk 4-2 mot Tyrkia i nasjonsligaen.